HRVATSKI NOGOMETAŠI

Anonimni novinar HRT-a: Subašićeva karijera je gotova, nisam jedini koji misli tako

Foto: EPA-EFE

OSIM najave večerašnje utakmice protiv Hrvatske koja se nalazi na naslovnici L'Equipea, francuski list kao dio najave donosi i priču o Danijelu Subašiću, čovjeku koji je više od osam godina bio golman Monaca.

Najbolje od Subašića u Monacu

Osim toga Subašić je bio jedan od najboljih igrača Hrvatske na putu prema finalu Svjetskog prvenstva 2018. gdje je slavila upravo Francuska 2018.

Subašić je bez kluba otkako je otišao iz Monaca prošlog ljeta, no 35-godišnji Zadranin u svom gradu vrijedno trenira, čeka novu priliku i ne razmišlja o mirovini.

"Rad i disciplina njegov su moto. Nije netko koga je lagano pokolebati. Nijednom mi nije rekao da je odustao od traženja kluba", priča Francuzima Axel Maraval, golman koji je bio Subašićev suigrač u razdoblju od 2012. do 2014., a danas brani u francuskom drugoligašu. Tijekom ovih godina, ostao je u kontaktu sa Zadraninom.

Priče o mirovini krenule su zbog toga što Subašić ima velikih fizičkih problema još od toga finala 2018. Bilo je tu puno problema oko aduktora, prepona i zadnje lože.

Htio završiti karijeru u Monacu

"Njegova karijera je gotova, nisam jedini koji to kaže i misli u Hrvatskoj. Jako dugo je igrao i unatoč svemu, svi ga u Hrvatskoj smatraju herojem", priča L'Equipeu jedan novinar HRT-a koji je zamolio da ostane anoniman. 

Maraval je otkrio Francuzima kako je Subašiću zasmetalo što su ga se riješili u Monacu. Kaže kako je imao plan završiti karijeru tamo, čak i kao rezerva ako je trebalo.

"Neću ići u puno detalja, no zasmetalo mu je. Nikome nije zamjerio to što ga Monaco više nije htio, ali planirao je završiti karijeru tamo. Čak i kao rezerva ako je bilo potrebno", priča Maraval.

 

Pročitajte više