Ante Kostelić: Ivici su ulili vodu u rupu dok je skijao, Janica ide u lov na Globus

NA DANAŠNJOJ press konferenciji Hrvatskog skijaškog saveza Ante Kostelić komentirao je nepravilnosti u Svjetskom kupu, te u Bormiju, i najavio kako Janica ide u pohod na veliki Kristalni globus.

Ante Kostelić izjavio je kako su Ivici dok je skijao u rupu na stazi ulijevali vodu, a isto su napravili i Palanderu koji je skijao nakon njega.

"Ne može se dogoditi da na jednoj utrci Svjetskog prvenstva organizatori naprave takvu glupost, a nismo samo mi protestirali već i Finci jer je oštećen i Kalle Palander. Ako se prisjetimo skandala oko mjerenja vremena sa utrke u Schladmingu, mogu kazati da je regularnost natjecanja posve upitna. Zamislite da se nešto slično dogodi u formuli 1, pa istog trenutka bi došlo do poništenja natjecanja i novog starta kako bi svi bili u ravnopravnom položaju. U Svjetskom kupu vladaju veliki i pravila nisu ista za sve, čak i kada pobjeđujete velesile." - kazao je Gips dodajući kako je nezamislivo da na velikim natjecanjima poput Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava od nekih četrdesetak utrka on stazu postavlja samo jednom.

"Način na koji su oni pripremili tu stazu je kriminalan i izvan svake pameti. Ulijevati 20 litara vode u rupu na stazi je nezamislivo na tako važnoj utrci. Ne znam, bio bih sposoban nekoga istući da mi napravi istu stvar na Olimpijskim igrama", kazao je Ivica kojeg 26. i 27. veljače čeka veleslalom i slalom u Kranjskoj Gori, na stazi na kojoj je jednom pobijedio, a jednom bio treći.

Za Janicu je Gips rekao kako nije izgubila motiv za Svjetski kup nakon tri osvojena zlata u Bormiu, te da ima mali zaostatak za trenutno vodećom u Svjetskom kupu, pa će pokušati osvojiti veliki Kristalni globus. Isto je ponovila i naša najbolja skijašica.

"Iako sam još uvijek umorna jako sam zadovoljna postignutim na Svjetskom prvenstvu u Santa Caterini i sada je najvažnije da se odmorim i spremim za nastavak sezone i borbu za naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa", kazala je na konferenciji za novinare trostruka svjetska prvakinja Janica Kostelić.

Janica i Ivica danas su ujutro obavili treninge na Sljemenu, na kojem će Janica trenirati do četvrtka, kada odlazi u švedski Are, gdje je čekaju utrke Svjetskog kupa u superveleslalomu i veleslalomu 19. i 20. veljače. Ivica će ostati trenirati u Zagrebu.

"Ne znam što mogu očekivati s obzirom da sada već dosta dugo nisam vozila te discipline. Nije mi žao što na SP-u nisam vozila super-G, a za nastup u veleslalomu nije bilo ni grama šanse zbog bolesti", kazala je Janica, dodavši kako joj strašno žao što je Ivica oštećen u slalomu.

Pročitajte više