Ante Rukavina na humanitarnoj regati Mirnog mora

U SKLOPU regate RC 44 Croatia Boat Show Cup danas se u 10 sati, u splitskoj luci, održala humanitarna regata čiji je prihod namijenjen djeci s dijabetesom, za koju skrbi udruga Mirno More.

Na regati su uz kormilare i članove posada svih šest timova jedrili mali dijabetičari, te poznati sportaši, pisci, glazbenici, te druge osobe iz javnog života.

Sudjelovali su: Ante Rukavina i Drago Gabrić (Hajduk), Igor Štimac, Dino Rađa, Nives Ivanković, Nataša Bebić, Ante Tomić i Renato Baretić.

Udrugu Mirno More financira austrijska Vlada, a cilj im je pomaganje djece s posebnim potrebama. Svake godine Udruga iznajmi 80-ak jedrilica i desetak trabakula u Vodicama, pa djecu iz cijele Europe vode na krstarenje, a dogodine to namjeravaju napraviti u Splitu.

Humanitarna regata u Gradskoj luci, na kojoj će jedriti djeca s dijabetesom iz splitske županije bila je izvrstan uvod za to. Također, splitski klubovi osigurat će besplatnu školu jedrenja za djecu iz splitske županije, kojoj će jedriličarsku opremu osigurati tvrtke Profectus, Lukasan i Cro-a-sail.

"Odradili smo to sa smješkom. Sve je brzo prošlo, jer smo se super zabavljali. Svi su na brodu bili su profesionalci i vožnja je prošla uistinu ugodno. Pomogla je i nozi te sa sada osjećam mnogo bolje. Ovo je bila svojevrsna terapija." - rekao je mladi napadač Hajduka Ante Rukavina, koji je sa Dragom Gabričem bio član posade na brodu trostrukog osvajača Americas Cupa.

Foto i tekst: V.G.

Pročitajte više