Anzulović: Cilj nam je Top 16 Eurolige

DRAŽEN ANZULOVIĆ, hrvatski trener na kormilu litavskog košarkaškog prvaka Lietuvos Rytasa, dao je videointervju za službenu stranicu Eurolige.

Košarkaši Lietuvos Rytasa, koje je nakon kraja prošle sezone preuzeo Anzulović, igrat će u Euroligi u skupini C u kojoj su još Barcelona, Fenerbahçe, Montepaschi, Cholet Basket i bivši Anzulovićev klub Cibona.

*Što nova sezona Eurolige znači za vas i vašu momčad?

"Spremni smo za Euroligu, ta je najvažnije natjecanje za našu momčad. Imamo tešku skupinu s puno dobrih momčadi. Naša je trenutna ambicija plasirati se u Top 16."

*Kakve su novosti na igračkom rosteru, koji su novi igrači i što od njih očekujete?

"Imamo dosta novih igrača, ali tri naša strana igrača koji su igrali prošle sezone su i dalje s nama u klubu, Igor Milošević, Kenan Bajramović i Milko Bjelica. Tu su i tri nova stranca, Amerikanac Jerry Johnson koji je stigao iz belgijskog Charleroija, australski reprezentativac Brad Newley i Turčin Cemal Nagla. Imamo na rosteru i dosta zanimljivih litavskih igrača, tu je naš lider Martinas Gecevičius, a veliki potencijal imamo u Jonasu Valančiunasu kao momku koji će ove sezone dobiti priliku u ovako velikom natjecanju."

*Kakav stil igre od vaše momčadi mogu očekivati ljubitelji Eurolige?

"Želimo igrati agresivnu košarku i u obrani i u napadu. Imamo mladu momčad, potentnu za brzu košarku kakvu želimo demonstrirati na terenu. Želimo igrati brzu, ali uvijek i kontroliranu košarku."

*S pogledom na ostale momčadi u Euroligi i njihove sastave, što očekujete od sljedeće sezone?

"Prerano je govoriti o momčadima koje će imati najveće šanse. Nikada u rujnu ne možete znati koje će momčadi konkurirati za naslov."

*Kako će nova pravila igre utjecati na vas trenere i što navijači mogu očekivati od novih pravila?

"Veliki šuteri uvijek će biti veliki šuteri, pola metra razlike u šutu za tri poena neće im predstavljati problem. Vidim da smo u pripremnim utakmicama imali više od 40% šuta za tricu, to je razina koja nas zadovoljava. Neće tu biti nekih velikih promjena", sugerirao je Anzulović.

Pročitajte više