Armenci šokirali Portugal, Estonija dobila Andoru

NOGOMETAŠI Portugala još su jednom kiksali u A skupini kvalifikacija za EP. Ovaj put nisu uspjeli pobijediti u Armeniji.

Domaća je reprezentacija uspjela izvući remi u Jerevanu odigravši s renomiranim suparnikom 1-1. U 17. minuti u vodstvo ih je doveo Arzumanyan, a u 37. je izjednačio Cristiano Ronaldo. Od pet gostujućih utakmica Portugal je dosad došao do samo jedne pobjede (Belgija). Po dva boda gubili su još u Finskoj i Srbiji, a sva tri prosuli u Poljskoj.

U drugoj dosad odigranoj utakmici iste skupine Finska je u Tampereu golovima Eremenka (13) i Tainija 61) kao domaćin pobijedila Kazahstan 2-1, za koji je zabio Bjakov u 23 minuti.

Hrvatski protivnici u skupini E, Estonija i Andora, igrali su u Tallinu. Završilo je 2-1 za domaćine koji su poveli preko Piiroje (34), da bi u tri minute prije kraja izjednačio Silva. U 90. je gol odluke zabio Zelinski. Cijelo drugo poluvrijeme domaćini su igrali s igračem manje jer je u 45. minuti isključen Klavan.

Klavanu se u posljednjim sekundama pridružio i Zelinski, koji je skidanjem dresa nakon zabijanja odlučujućeg pogotka zaradio drugi žuti karton.

Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više