Arsenal pojačava konkurenciju Eduardu u napadu: Dolazi "ruski Oliver Twist"?

NAKON što su Topnici navodno zaprimili ponudu od 21 milijun funti za Adebayora, sve se više spominje dovođenje Andreja Aršavina u klub s Emiratesa.

Iako je Arsene Wenger skeptičan oko prodaje Emanuela Adebayora, čini se da će Arsenal ipak morati popustiti. Naime, i Barcelona i Milan su iskazuju velik interes za Togoanca i nude dobar novac. Barcelona je ponudila navodno 21 milijun funti za njega, a u igri je i Milan.

"Ako Adebayor neće doći, onda neće nitko doći. U pregovorima smo s Arsenalom, ali zasad ga ne žele prodati", kaže Milanov potpredsjednik Adriano Galliani, a prenose engleski mediji.

Andrej Aršavin igra slično kao Eduardo, međutim svejedno bi ga Wenger jako volio u svojoj momčadi iduće sezone. Navodno je Wenger već i kontaktirao Dicka Advocaata, a cijena za Aršavina je za sada još uvijek "niska", oko deset milijuna funti.

No, s obzirom da je Aršavin bio odličan protiv Švedske, njegova će cijena iz dana u dan biti sve veća. Aršavin je na meti brojnih engleskih klubova (Tottenham, Manchester City, Everton...), a navodno je prijateljima rekao da bi u Engleskoj igrao samo za Arsenal ili za Chelsea.

U međuvremenu Arsenal je sve dogovorio s francuskim reprezentativcem Samirom Nasrijem koji bi već danas mogao biti predstavljen kao nov član Topnika. Jučer je privatnim avionom stigao u London kako bi obavio liječničke preglede prije potpisivanja ugovora. 

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više