Lige petice

Arsenal se uključio u borbu za vrh, Conte s Tottenhamom u ligi debitirao remijem

Foto: Nigel Bramley/Guliver Image

U PREMIERSHIPU su u terminu od 15 sati odigrane tri utakmice te su na njima ukupno pala samo tri pogotka. Arsenal je došao do nove pobjede, dok je Antonio Conte u Tottenhamu debitirao remijem.

Arsenal - Watford 1:0

Arsenal je uspio tek minimalno pobijediti u utakmici u kojoj je bio dominantan svih 90 minuta. U sedmoj minuti zbog zaleđa je poništen gol Bukayu Saki, Aubameyangu je u 36. minuti vratar Watforda Ben Foster obranio jedanaesterac, no pobjedu Arsenalu ipak je donio Emile Smith Rowe lijepim udarcem izvana u 56. minuti. Watfordov Juraj Kucka zaradio je isključujući drugi žuti karton u 89. minuti.

Treća je to uzastopna pobjeda Arsenala u prvenstvu, dok za poraz ne zna još od 28. kolovoza. Momčad Mikela Artete preskočila je Manchester United i sada je peta s 20 bodova, samo šest manje od prvoplasiranog Chelseaja. Podsjetimo da je Arsenal u sezonu ušao trima porazima, no nakon toga je počeo igrati neusporedivo bolje.

Everton - Tottenham 0:0

Premierligaški debi Antonija Contea na klupi Tottenhama nije bio uzbudljiv. Talijanova nova momčad nije uputila nijedan udarac u okvir gola, a imala je i malo sreće kad je nakon VAR pregleda u 63. minuti poništen isprva dosuđeni kazneni udarac za Everton. Mason Holgate kod domaće je momčadi dobio izravni crveni karton u 92. minuti.

Tottenham je deveti sa 16 bodova, a jedino je posljednji Norwich zabio manje golova. Everton ima bod manje te je na 11. mjestu.

Leeds - Leicester 1:1

Jedina utakmica na kojoj smo vidjeli dva pogotka odigrala se u Leedsu. Domaća je momčad povela u 26. minuti golom Raphinhe iz slobodnog udarca, da bi Leicester odmah nakon primljenog pogotka s centra krenuo u napad i izjednačio zahvaljujući krasnom udarcu Harveyja Barnesa. VAR je zbog zaleđa poništio gol koji je za Leicester zabio Lookman u 67. minuti.

Leeds je na 15. mjestu tablice s 11 bodova, dok je Leicester s četiri boda više na 12. mjestu.

Pročitajte više