Asanović: Na Euru ne smijemo ponoviti pogreške s prijašnjih prvenstava

"USPRKOS ovoj kaljuži, teškom terenu na kojem se igralo, mi smo došli pobijediti. Primili smo gol u trenutku naše potpune dominacije. Žao mi je poraza, ali i sami znate kakve su to emocije kad saznate da ste dobili rezultat koji vam potpuno odgovara i da je plasman na Euro osiguran", komentirao je u razgovoru za HRT nakon utakmice Aljoša Asanović.

Hrvatska je u Gradskom stadionu možda izgubila, ali to ne znači nužno da je poražena. Slow motion nogomet kakav smo večeras gledali nikako ne odgovara Hrvatskoj; da je utakmica u Izraelu završila drugačije to bi zasigurno bila velika tragedija hrvatski nogomet, ali sad čak ni prvi poraz nakon 17 mjeseci više nije toliko važan.

"Nismo imali mogućnost razvijati svoju igru. Na ovakvom terenu to nije bilo moguće, a poznavajući nas i naše kvalitete, samo kroz igru mogli smo doći do rezultata. Teren to, nažalost, nije dozvoljavao", ističe Asanović. Kod prvog makedonskog gola hrvatska se obrana činila malo opuštenom. "Kad ovako na televiziji vidim tu akciju, čini se kako je svaki od tih momaka želio ući u blok, ali jednostavno se nije moglo".

"Bilo je teško igračima na cijelom terenu, ne samo napadačima. Nije bilo moguće kontrolirati loptu, pokušali smo sve da lopta ide dalje, da se približimo njihovom golu..." Nije se moglo. Na Europskom prvenstvu bit će bolje.

"Siguran sam da će stručni stožer sa svojim igračima na Europskom prvenstvu učiniti najbolje što može. Imamo izvrsne igrače koje ćemo dobro pripremiti i dati sve od sebe kako bi ostvarili rezultat. Samo ne smijemo ponoviti pogreške s prijašnjih prvenstva", zaključio je "vatreni lakat".

P.V.
Foto: H.P.

Pročitajte više