LIGE PETICE

Atalanta pobijedila na jednom od najtežih gostovanja u Italiji, Pašalić asistent

Foto: EPA-EFE

ATALANTA je došla sebi nakon što ju je Dinamo razbio 4:0 u Ligi prvaka. Večeras su, u petom kolu Serie A, pobijedili na teškom gostovanju kod Rome u Rimu 2:0.

Junak je bio Duvan Zapata koji je u 71. minuti snažno lijevom nogom zakucao loptu u mrežu Pau Lopeza za pobjedu. Asistirao mu je Remo Freuler, a Kolumbijac se majstorski snašao u šesnaestercu Rome i bio brži od stopera Vučice.

Konačni rezultat postavio je Nizozemac Marten De Roon u 90. minuti nakon asistencije Marija Pašalića.

Nakon slobodnog udarca sa strane hrvatski je veznjak bio bolji i brži u skoku od Rominog golmana pa je prebacio loptu glavom na suprotnu stativu, gdje je De Roon to lako završio.

Bila je to izjednačena utakmica u kojoj su oba protivnika imali svoje šanse. Kod Rome su pokušavali Džeko i Zaniolo, kod gostiju Iličić i Palomino, no do gola Zapate na semaforu Olimpica stajalo je 0:0.

Nikola Kalinić igrao je od 76. minute kada je ušao umjesto stopera Fazija kako bi domaćin zaigrao otvorenije u lovu na bod.

Roma - Atalanta Live Score

Atalanta je nakon Dinama odigrala 2:2 protiv Fiorentine u Bergamu, gdje se spašavala nakon 2:0 gostiju. Sada su došli do pobjede na zahtjevnom gostovanju i privremeno su skočili na treće mjesto Serie A.

U subotu klub iz Bergama gostuje kod Sassuola i nakon toga mu dolazi Šahtjor u Ligi prvaka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više