transferi

Athletic: Ni City nema love za Mbappea. Guardiola ima drugu želju

Foto: EPA-EFE

KYLIAN MBAPPE trebao bi ovog ljeta otići iz PSG-a.

Fantastični francuski reprezentativac dugogodišnja je želja Florentina Pereza i Zinedinea Zidanea u Realu i njegov odlazak u Španjolsku trebao je biti manje-više stvar formalnosti. Realov predsjednik je dvije godine gladio odnose s PSG-om, nije mu se želio zamjeriti i pripremao je teren za transfer francuske zvijezde.

No došla je kriza s koronavirusom i klubovi su drastično srezali budžete, a PSG se u međuvremenu zainatio prema Mbappeu, koji uporno odbija produljiti ugovor. Važeći mu istječe u ljeto 2022. godine, kad može otići kao slobodan igrač. PSG se pomirio s tim da Mbappe neće produljiti ugovor pa je, kako je pisao L'Equipe, poručio zainteresiranima da ga ne pušta za manje od 200 milijuna eura.

Francuzi su pisali da su Parižani spremni ostati bez Mbappea bez odštete ako to znači da će on na Parku prinčeva ostati još jednu sezonu, što je, čini se, sve izvjesnije.

City treba Aguerovog nasljednika

Jedan od najzainteresiranijih klubova je Manchester City, koji traži zamjenu za Sergija Aguera, čovjeka koji je Cityju donio sve najveće trofeje koje je osvojio. Argentinac je u deset godina odigrao 381 utakmicu za City i zabio 256 golova, ali neće dobiti novi ugovor na ljeto, kad mu aktualni istekne.

Kako tvrdi The Athletic, Guardiola je veliki Mbappeov obožavatelj i City je čak i spreman platiti tih 200 milijuna eura za njegov transfer. No najveći problem je Mbappeova plaća. Englezi tvrde da Mbappeov agent inzistira na astronomskih 36 milijuna eura po sezoni, što čak ni bogatim vlasnicima Cityja ne pada na pamet plaćati.

"City neće ni zbog koga pa tako ni zbog Mbappea mijenjati klupsku politiku da se igrače ne preplaćuje ili plaća puno više od ostatka momčadi. Mbappeova plaća potpuno bi narušila harmoniju u svlačionici i brojni igrači mogli bi zatražiti veće ugovore, što bi uzrokovalu lančanu reakciju. To si City ne želi priuštiti", piše Athletic.

Haland je idealan za City

To ne znači da će Guardiola odustati od dovođenja novog napadača, a glavna meta sad mu postaje Erling Haland, kojeg Borussia neće moći zadržati ovog ljeta. Norvežanin ima klauzulu prema kojoj u ljeto 2022. godine može otići za 75 milijuna eura, no 20-godišnji napadač bit će najtraženiji igrač već ovog ljeta, a City ga vidi kao idealnog Aguerovog nasljednika.

O potencijalnom iznosu odštete se još ne priča, ali teško je vjerovati da bi ga Borussia pustila za manje od 110 milijuna eura, ako ne i više. Haland je za žuto-crne do sad odigrao 46 utakmica i zabio 45 golova.

Pročitajte više