Liga prvaka

Atletico u drami zadnjeg kola Lige prvaka prošao dalje, Milan ispao iz Europe

Foto: Andrea Staccioli Insidefoto/Guliver Image

ATLETICO MADRID je izborio plasman u osminu finala Lige prvaka nakon što je u 6. kolu skupine B Lige prvaka kao gost svladao Porto 3:1. Španjolci su se pridružili Liverpoolu, koji iz ove skupine u nokaut-fazu putuje s maksimalnih 18 bodova, nakon što je u gostima pobijedio Milan (2:1), koji se oprostio od Europe.

Atletico slavio u vatrenom okršaju

Golove za pobjedu Atletica postigli su Griezmann (56'), Correa (90') i De Paul (90+2'), dok je strijelac jedinog pogotka za portugalsku momčad bio Sergio Oliveira iz penala u petoj minuti sudačke nadoknade.

Ovaj susret obilježila su i tri crvena kartona. Carrasco iz Atletica i Wendell iz Porta isključeni su u 70. minuti, nakon velike gužve, a pet minuta kasnije u svlačionicu je ranije morao i rezervni golman Porta Marchesin.

Milan se oprostio od Europe

Atletico je za plasman u nokaut-fazu Lige prvaka trebao pobjedu, uz remi ili poraz Milana, što se i ostvarilo. Da su kojim slučajem slavili i igrači Milana, tada bi se gledala ukupna gol-razlika Atletica i Milana, budući da su bili izjednačeni u međusobnom ogledu.

Milan je u susretu protiv Liverpoola poveo golom Tomorija iz 29. minuti, ali onda su Salah (36') i Origi (55') donijeli pobjedu engleskoj momčadi i ostavili Talijane na dnu tablice.

Liverpool je ranije osigurao nokaut-fazu Lige prvaka, a Milan je večeras trebao pobjedu, uz kiks Porta protiv Atletica. Ovako će Liverpool i Atletico igrati osminu finala Lige prvaka, Porto putuje u Europa ligu, dok se Milan oprostio od europskih natjecanja za ovu sezonu.

Pročitajte više