ATRAKTIVNE UTRKE U SPLITU Cambridge i Oxford osvojili 17. regatu Sv. Duje

Foto: Uni Sport

VESLAČKA ekipa Sveučilišta Oxford još je jednom potvrdila naslov u ženskoj konkurenciji na utrci sveučilišnih osmeraca koja je danas održana na stazi u Spinutu u sklopu 17. Međunarodne veslačke regate Sv. Duje.

U muškoj kategoriji slavila je ekipa Sveučilišta Cambridge nakon vrlo atraktivne i tijesne utrke. Na regati su nastupile ukupno 22 ekipe u konkurenciji sveučilišta, od čega 12 muških i 10 ženskih ekipa.

Uzbudljiva utrka finala A u muškoj konkurenciji donijela je pobjedu ekipi Cambridgea (2:33.7). Na drugom mjestu završila je ekipa Sveučilišta Oxford (2:36.4), a treće mjesto zauzela je ekipa sveučilišta Aachen (2:36.8).
 
Finalnu utrku još su veslale sveučilišne ekipe Splita, Wroclawa, zagrebačkog Medicinskog fakulteta  te beogradskog sveučilišta, dok su se ostale posade morale zadovoljiti nastupom u finalu B.
 
 
Finale A utrke u ženskoj konkurenciji potvrdilo je naslov ekipe Sveučilišta Oxford (3:06.4), drugo mjesto osvojila je ekipa Sveučilišta Hamburg (3:11.1), dok je treće mjesto osvojila ekipa zagrebačkog Medicinskog fakulteta (3:13.8). Iza njih plasirali su se redom Sveučilište Krakow, Sveučilište u Splitu te ekipa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.
 
 
"Uspješnost i ugled Međunarodne veslačke regate Sv. Duje potvrđuje činjenica kako se već 17 godina zaredom na Spinutu okupljaju europska sveučilišta koja zajedno s našim domaćin predstavnicima veslaju rame uz rame. Biti dijelom Boat racea i zatim doći na regatu Sv. Duje dokaz je naše predanosti i ljubavi prema ovom sportu. Pokazat ćemo to još jednom i sutra, u nedjelju, kad nas očekuje tradicionalna Utrka legendi, ali prije svega i tradicionalnim partyjem Lighthouse Disco, i to večeras na gatu Sv. Nikole", poručio je u ime organizatora regate Toni Gamulin.
 
 
 
 
 

Pročitajte više