AUSTRALCI ZOVU HRVATSKOG REPREZENTATIVCA "Ako zaigra na SP-u, više nema povratka"

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

AUSTRALSKI nogometni savez uputio je poziv mladom hrvatskom reprezentativcu u pokušaju da ga dovede pod svoju zastavu već prije Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Fran Karačić u svibnju će navršiti 22 godine, desni bek je Lokomotive za koju igra već tri godine, a prošlog ljeta upisao je prve nastupe za hrvatsku U21 reprezentaciju. Ipak, već je dugo na meti australskog saveza koji u njemu vidi sjajno rješenje i opciju za budućnost.

Iako je Karačić rođen u Zagrebu, posjeduje australsku putovnicu jer mu je otac rođen u toj zemlji (u Hrvatsku se vratio 1967.), a djed mu je tamo proveo dobar dio života.

"Vratio se jer se moja baka željela vratiti u domovinu. Moj otac, njegov brat i sestra vratili su se '67., dok je moj djed ostao tamo raditi do 2004. godine", objasnio je jednom prilikom.

Odbio je poziv Ante Čačića

Iako je sanjao nastupe u hrvatskom dresu, poziv Socceroosa uoči SP-a teško je samo tako odbiti, pogotovo jer hrvatski izbornici imaju nekoliko opcija ispred njega. Karačić je prošle godine dobio poziv Ante Čačića za američku turneju hrvatske reprezentacije, ali ga je odbio jer se nije osjećao fizički spremnim.

Direktor Lokomotive Dennis Gudasic otkrio je da su Australci već kontaktirali mladog igrača, o čemu posljednjih dana pišu i australski mediji navodeći da je izbornik Australije Bert van Maarwijk zainteresiran za Hrvata.


"Frana su kontaktirali iz australskog nogometnog saveza. Odluka je na njemu, ali vjerujem da će ozbiljno promisliti. Dugo je u Hrvatskoj, ali podržat ćemo njegovu odluku. Bio bi vrijedan član australske momčadi. Pratili su ga i ranije, ali se tada ozlijedio. Ima potencijala za hrvatsku reprezentaciju, ali ako zaigra na SP-u, više nema povratka. Kako se sada razvija, u usporedbi s onim kakav je bio prije tri godine, mogao bi za par godina biti na razini za hrvatsku reprezentaciju", rekao je Gudasić Australcima.

Ove sezone Karačić je upisao 22 nastupa za Lokose, zabio je i pogodak u 1. kolu protiv Hajduka te skupio četiri asistencije.


 

 

Pročitajte više