Australski mediji Ljubičića prozvali hrvatskom zvijezdom u usponu

IAKO je poraz Andya Roddicka obilježio današnji dan Australian Opena, o čemu pišu svi svjetski mediji, nekolicina njih svoje je članke ipak posvetila hrvatskom Davis Cup heroju Ivanu Ljubičiću.

Tako je australski The Age Ljubičića nazvao hrvatskom zvijezdom u usponu, dodajući kako je lako pobijedio bivšeg pobjednika Australian Opena Thomasa Johanssona. Ljubičić je nevjerojatnom izmjenom backhanda i forehanda za manje od dva sata svladao Johanssona koji je 2002. osvojio Australian Open, navodi list.

The Age piše kako je sljedeći Ljubin protivnik Cipranin Marcos Baghdatis koji je šokirao ljubitelje tenisa pobijedivši Amerikanca Andya Roddicka. Meč Ljubičića i Baghdatisa zasigurno će biti vrlo zanimljiv i zabavan, piše The Age dodajući kako će i na tribinama biti zabavno jer oba tenisača imaju mnogo navijača.

The Age navodi i kako je Ljubičić Hrvatsku doveo do impresivne pobjede u Davis Cupu s omjerom pobjeda i poraza 11-1.

Ljubičić je izjavio kako mu je drago što ima priliku za revanš s Baghdatisom od kojeg je prošle godine izgubio, no rađe bi igrao protiv Roddicka jer je njega dvaput pobijedio u posljednja dva susreta.

"Nije tajna da imam puno samopouzdanja, pogotovo nakon pobjede u Davis Cupu, i znam točno što mogu učiniti, a što ne. Sve mi ide od ruke pa zašto to ne iskoristiti?" - kazao je Ljubičić.

Australski Sunday Times u članku o Ljubinoj pobjedi spominje i Gorana Ivaniševića koji je 1997. godine došao do četvrtfinala Australian Opena.

A.H.

Pročitajte više