BOKS

Babić: Mogu li ja pobijediti Usika? Smiješno je uopće pričati o tome

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

HRVATSKI boksač Alen Babić danas se na svom Instagram profilu osvrnuo na jučerašnju pobjedu Oleksandra Usika nad Anthonyjem Joshuom. 

Usik je pred 70 tisuća gledatelja u Londonu pobijedio Joshuu jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi, a Babić je oduševljen tim okršajem. Potvrdio je to odgovarajući na pitanja fanova.

"Jučer smo svjedočili povijesti. Usik je od sinoć dio boksačke povijesti i to mijenja cijelu igru. Mislim da će Usik promijeniti boks", rekao je Babić pa odgovorio na pitanje misli li da bi on mogao pobijediti Usika: 

"Ne bojim se nikoga, ali ja moram još puno napredovati da bih došao do razine na kojoj je on. Smiješno je uopće govoriti o tome, previše ga poštujem."

Ne boji se Usika, ali ga poštuje

Nakon toga je jedan od fanova istaknuo kako je očekivao da će Joshuina snaga biti presudna u ovoj borbi, a Babić je pojasnio kako on vidi stvari.

"Stalno to govorim ljudima, moć, težina i mišići... nema to puno veze s boksom, to ne možeš koristiti u borbi. Usik je to dokazao", zaključio je Babić.

Čeka ga najveća borba dosad

Podsjetimo, Babić je nedavno saznao protivnika u sljedećoj borbi. U devetom profesionalnom meču karijere borit će se protiv Lucasa "Big Daddy" Brownea (29-3-0, 25 KO).

Riječ je o australskom boksaču koji u svom rezimeu ima i titulu prvaka svijeta. U ožujku 2016. godine nokautirao je Ruslana Chagaeva u desetoj rundi borbe i osvojio titulu svjetskog prvaka prema WBA-u.

Pročitajte više