Transferi

Barca odlučila ispuniti Messiju želju i zbog toga je spremna pustiti petoricu igrača

Foto: Guliver Image/Getty Images

NEDAVNO je Lionel Messi poručio kako bi sljedeće sezone volio u Barceloni igrati sa sunarodnjakom Lautarom Martinezom, a katalonski klub čini sve kako bi mu ispunio tu želju.

Martinezova odštetna klauzula do 15. srpnja iznosi 111 milijuna eura, a Barcelona nema namjeru platiti toliko milanskom Interu, posebno što se očekuje financijska kriza u svim klubovima nakon što prođe pandemija koronavirusa.

Corriere dello Sport javlja da bi klubovi mogli dogovoriti razmjenu igrača. Barcelona je tako spremna Interu pustiti da bira dvojicu ili trojicu igrača koji nisu ključni u katalonskoj momčadi poput Semeda, Arthura, Vidala, Alene i Todiboa. Semedo i Vidal su ranije tražili transfer, Arthur je u posljednje vrijeme izgubio sigurno mjesto u prvih 11, a Alena i Todibo su već na posudbama. 

Zanimljivo, Barcelona je Lautara mogla imati prije dvije godine za 25 milijuna eura. Argentinca su klubu preporučili skauti Robert Fernandez i Urbano Ortega - talentirani napadač zabio je tada 18 golova u 27 utakmica i bio na meti brojnih europskih velikana.

Međutim, sportski direktor Pep Segura nije bio uvjeren u Martinezov potencijal pa je napadača ugrabio Inter u srpnju 2018. godine za 25 milijuna eura. Ove sezone je zabio 16 golova za milanski klub.

VIDEO: Lautarov gol Barceloni u Ligi prvaka

Pročitajte više