POLUFINALE NJEMAČKOG KUPA

BAYERN - EINTRACHT 2:1 Perišić i Lewandowski odveli Bavarce u finale Kupa

Foto: EPA

BAYERN je u finalu njemačkog Kupa. Bavarci su na praznoj Allianz Areni pobijedili Eintracht iz Frankfurta rezultatom 2:1 i tako treću sezonu zaredom rezervirali kartu za finale u Berlinu.

Ivan Perišić načeo je goste u 14. minuti.

BAYERN - EINTRACHT 2:1 (Perišić '14, Lewandowski '75 / Da Costa '70)

Perišić je startao od prve minute. Nije trebao započeti utakmicu, ali je Serge Gnabry na zagrijavanju osjetio bol u leđima i otpao za utakmicu.

Utakmica je od prve minute bila jednosmjerna. Domaći su već u prvih pola sata mogli zabiti četiri gola, ali su Lewandowski, Coman i sreća pomazili goste.

Bayern je poveo u 14. minuti pogotkom Perišića. Kralj asistencija Thomas Müller je ubacio, a hrvatski reprezentativac glavom u padu zabio za vodstvo. Perišić se tako sjajno odužio treneru Flicku za pruženu priliku. Gol pogledajte OVDJE.

Bayern je nastavio s napadima, Coman je promašio prazan gol, no na odmor se otišlo sa samo jednim golom u mreži Eintrachta.

Utakmica se u drugom poluvremenu smirila sve do 70. minute. Tada su Eintrachtove zamjene Kamada i Da Costa iskombinirali akciju za 1:1, no samo pet minuta kasnije Lewandowski zabija za konačnih 2:1.

Perišić je igrao do 61. minute.

Utakmicu ste mogli pratiti uživo na Indexu.

KRAJ! Bayern je treću godinu zaredom u finalu Kupa gdje će igrati protiv Bayera. Finale je na rasporedu 4. srpnja u Berlinu.

90' Igrat će se još četiri minute. U međuvremenu su zbog naguravanja žute kartone dobili Hernandez i Hinteregger.

89' Andre Silva je požutio. Tek drugi žuti karton na cijeloj utakmici.

86' Kod Bayerna je Martinez zamijenio Goretzku.

77' Još jedna dvostruka zamjena kod Eintrachta. U igri su Dost i Torro, a izašli su Kohr i Ilsanker. Na utakmicama je dozvoljeno pet zamjena.

75' GOOOL! Samo pet minuta bilo je izjednačeno. Davies i Kimmich su iskombinirali, a Lewandowski u svom stilu zabio za novo vodstvo Bayerna. VAR je morao provjeriti je li Davies bio u zaleđu. Čudesnom Lewi ovo je 45. gol ove sezone.

70' GOOOL! Eintracht je izjednačio! Iz odbijanca je zabio Danny da Costa, koji je ušao u igru prije nekoliko minuta. Asistirao mu je Kamada koji je ušao zajedno s njim.

66' Evo dvostruke zamjene i kod Eintrachta. Umjesto Gaćinovića ušao je Kamada, dok će Tourea zamijeniti Da Costa.

61' Dvostruka zamjena kod Bayerna. Strijelca Perišića zamijenit će Lucas Hernandez, a umjesto Kingsleyja Comana u igri je Thiago Alcantara.

57' Kimmich je opasno pucao! Nakon toga je krvave glave morao na previjanje jer ga je par minuta ranije gostujući veznjak Kohr nagazio kopačkom.

55' Utakmica se malo smirila u nastavku.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Treneri Flick i Hutter nisu ništa mijenjali.

POLUVRIJEME Cijelo prvo poluvrijeme igrala se jednosmjerna utakmica. Nogometaši Eintrachta mogu biti presretni što na odmor odlaze sa samo jednim golom u svojoj mreži.

44' Perišić je opasno uklizao i zaradio žuti karton. Prva javna opomena na utakmici.

40' Eintracht tu i tamo pokuša nešto iz kontre, ali jednostavno ne uspijevaju zadržati loptu.

30' Statistika nakon prvih pola sata sve govori - Bayern ima 61 posto posjeda lopte i sedam udaraca, dok su gosti iz Frankfurta šutnuli tek dva puta, od čega nijednom u okvir gola.

25' Nova velika prilika za Bayern! Davies je kao i obično projurio lijevom stranom i odlično prebacio na drugu vratnicu gdje Coman promašuje prazan gol. Bavarci su mogli voditi već 4:0.

20' Bayern i dalje napada. Novi gol svako malo visi u zraku.

14' GOOOL! Thomas Müller je ubacio, a Ivan Perišić se bacio i glavom pogodio za 1:0! Ovo je prvi pogodak hrvatskog reprezentativca u ovosezonskom Kupu. Gol pogledajte OVDJE.

10' U prvih deset minuta igra se samo na Eintrachtov gol. Bavarci su fenomenalno krenuli u susret.

7' Lewandowski je promašio loptu u mrtvoj šansi za gol!

5' Velika prilika za Bayern iz kornera! Gosti su očistili loptu s gol-linije.

1' Počela je utakmica! Nažalost, zbog mjera opreza i dalje se igra pred praznim tribinama.

Pročitajte više