TENIS

Beckera premjestili iz zloglasnog zatvora. Kupovao je čokoladu i stalno se žalio?

Foto: EPA

BORIS BECKER prebačen je iz zloglasnog zatvora Wandsworth u zatvor Huntercombe, koji se nalazi sedamdesetak kilometara zapadno od Londona. Tu je informaciju za njemački RTL potvrdio njegov odvjetnik Christian-Oliver Moser. Wandsworth je inače zatvor prepun prljavštine i štakora u kojem više od 1300 robijaša izdržava kazne.

U njemačkim medijima spominje se kako se Becker žalio na male porcije hrane i klaustrofobiju zbog ćelije te da je prebačen u usamljeniji dio, što je svojevrsna povlastica koju zatvorenici rijetko dobivaju. Prema Bildu, deset tjednih funti koje ima na raspolaganju trošio je kako bi kupio čokoladu. No sve je te navode odvjetnik slavnog tenisača ocijenio kao glasine, dodavši kako je Becker u dobrom stanju s obzirom na situaciju. 

"Pretpostavljam da ljudi koji rade u zatvoru izmišljaju priče", izjavio je odvjetnik. Huntercombe je zatvor niže razine sigurnosti, u kojem je moguće nastaviti školovanje i baviti se sportom. U njemu, pišu njemački mediji, uglavnom se nalaze muškarci iz inozemstva koji čekaju deportaciju.

Podsjetimo, šesterostruki osvajač Grand Slama i jedan od najboljih tenisača u povijesti osuđen je na dvije i pol godine zatvora zbog pokušaja skrivanja novca i drugih dragocjenosti u vrijednosti od 2.5 milijuna funti u stečajnom postupku s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova. 

Pročitajte više