LA LIGA

BETIS - ATLETICO 1:0 Morata nije pokazao ništa, Kalinić igrao 15 minuta

Foto: Guliver Image/ Getty Images

OD KRAJA listopada prošle godine trajao je Atleticov čarobni niz neporaženosti. Iz ukupno 19 utakmica u svim natjecanjima momčad Diega Simeonea uspjela je izaći bez poraza, ali u nedjelju to nije bio slučaj.

U tvrdoj i taktički vrlo zanimljivoj utakmici zaustavio ju je Real Betis i njegov trener Quique Setien koji je još jednom dokazao da može biti izuzetno neugodan protiv favorita.

Čovjek odluke bio je Sergio Canales koji je u 65. minuti realizirao kazneni udarac za domaće i tako skinuo skalp Atleticu koji se propustio približiti Barci na tri boda zaostatka. Štoviše, Katalonci su jučerašnjim bodom protiv Valencije povećali svoju prednost naspram Atletica na šest bodova i Madriđanima je sada neizvjesnija borba s Realom za drugo nego s Barcom za prvo mjesto.

Real Betis - Atlético Madrid Rezultati uživo

Morata nije pokazao ništa

Betis je na svom Benito Villamarinu pružio fantastičan otpor, a ni tri napadača u posljednjih dvadesetak minuta, koje je Cholo Simeone uveo u igru protivno svojoj nogometnoj filozofiji, nisu bila dovoljna za išta više od poraza.

U dresu Atletica debitirao je i Alvaro Morata koji nije donio apsolutno ništa. Zaigrao je od prve minute u tandemu s Griezmannom, ali u devedeset i nešto sitno minuta uputio je tek jedan udarac u protivnički okvir. Imao je Španjolac koji je ove zime došao iz Chelseaja 5/5 uspješnih driblinga, ali od njega se prvenstveno očekuju golovi, što večeras nije isporučio.

Kalinić igrao 15 minuta

Imao je Griezmann šansu za izjednačenje u drugom poluvremenu, ali je s 20 metara pogodio stativu. Simeone je dao šansu i Nikoli Kaliniću kao trećem napadaču, ali se Betis dobro obranio i nije više dozvoljavao Atleticu nimalo prostora za izjednačenje.

Betis je tako velikom pobjedom ponovno ušao u borbu za Europu, a Simeone je nakon 10 pobjeda i četiri remija doživio prvi poraz od Betisa u trenerskoj karijeri. Njegov Atletico tek je drugi put poražen ove sezone, ali je poraz došao u najgore vrijeme i izbacio ih iz borbe s Barcom za titulu prvaka Španjolske.

U preostale dvije nedjeljne utakmice 22. kola španjolske La Lige Villarreal i Espanyol su podijelili bodove (2:2), dok je Eibar razbio Gironu (3:0). Real Madrid od 20:45 ugostit će Deportivo Alaves.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više