Bez konkurencije: Kineski klizački par uvjerljiv s rekordnim brojem bodova



KINESKI predstavnici na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru, Xue Shen i Hongbo Zhao, u vodstvu su nakon kratkog programa natjecanja parova u umjetničkom klizanju...

Održano je ono u Pacific Coliseumu u Vancouveru pred 14.000 oduševljenih gledatelja.

Supružnici koji su nakon nastupa otišli proslaviti Valentinovo zaradili su od sudaca 76.66 bodova, najviše u povijesti discipline. Klizali su uz pjesmu Queena Who Wants To Live Forever.

Na drugom su mjestu, s 0.7, bodova zaostatka, dvostruki svjetski prvaci iz Njemačke Aliona Savchenko i Robin Szolkowy, dok treće mjesto drži ruski par Yuko Kavaguti i Aleksander Smirnov. Oni su aktualni svjetski prvaci.

Upravo će dominaciju Rusa nastojati na svojim trećim Igrama srušiti Shen i Zhao, koji dosad u vlasništvu imaju dvije olimpijske bronce. Ruski parovi u ovoj disciplini neprekinuto na Olimpijskim igrama vladaju od 1964. godine.

Top 5 nakon prvog dijela natjecanja zatvaraju još dva kineska para, Pang Qing i Tong Jian odnosno Zhang Dan i Zhang Hao. Svih pet parova nalazi se unutar 5.38 bodova i stoga se imaju pravo nadati zlatu nakon slobodnog programa koji je na rasporedu u ponedjeljak.

ZOI, umjetničko klizanje, parovi, kratki program:

1. Shen / Zhao (Kin) 76.66 bodova

2. Savchenko / Szolkowy (Njem) 75.96

3. Kavaguti / Smirnov (Rus) 74.16...

Pročitajte više