KOVAČEV BAYERN

Bild: Kovač prisiljen povući potez kojim izbjegava eksploziju u svlačionici

Foto: Getty Images

NAPETO je u Bayernu zbog situacije nezadovoljnog senatora Thomasa Mullera. Niko Kovač dao mu je tek 66 minuta u posljednjih pet utakmica što je legendarnog njemačkog reprezentativca natjeralo da javno izrazi svoje nezadovoljstvo.

Svlačionica je uz Mullera, on je produkt kluba i svjetski prvak u najboljim godinama.

"Imam samo 30 godina, spreman sam za igru i gladan uspjeha s klubom, ali i osobno. Čvrsto sam uvjeren da mogu pomoći momčadi na terenu", rekao je nedavno i natjerao Kovača na reakciju.

Nakon obavljenih razgovora nakon poraza od Hoffenheima uoči reprezentativne stanke stvari su se konkretizirale pa će tako Muller igrati od prve minute u bavarskom derbiju kod Augsburga u subotu od 15:30.

Bild piše da ga Kovač ne želi i šesti put zaredom ostaviti na klupi, a time bi izbjegao opasnost od "eksplozije". Baš zbog toga što su na njegovoj strani važni igrači poput Joshue Kimmicha, Kovač će udovoljiti Mulleru u sljedećim utakmicama i davati mu puno više prostora za igru.

"Teško je zamisliti Bayern bez Thomasa. On je idealna identifikacijska figura Bayerna, kao što su bili Bastian Schweinsteiger ili Phillip Lahm. Gotovo da nema nikoga poput njega koji je kroz omladinski sustav uspio postati veliki igrač", rekao je Kimmich pa dodao:

"Ne znam želi li otići. Znam kakav je osjećaj ne igrati, nekad sam puno sjedio na klupi kod Carla Ancelottija. Normalno je biti nezadovoljan i jasno da on želi igrati u prvih 11."

Bivši hrvatski izbornik na ofenzivnim pozicijama preferira Comana, Gnabryja i Coutinha pa tako za polivalentnog Nijemca mjesta nema koliko bi on htio.

Muller očajnički želi igrati i sada mu se otvara prostor na poziciji kapitalca Coutinha koji je zbog obaveza s reprezentacijom Brazila (putovanje u Aziju) preletio oko 20 tisuća kilometara.

Coutinho se vratio u München prekjučer i oporavlja se od dugog puta što će Kovač iskoristiti pa ubaciti Mullera u prvih 11.

Brazilac će se vratiti u prvi sastav protiv Olympiacosa u Ligi prvaka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Pročitajte više