Bilić: Dovoljno smo jaki za prvo mjesto u kvalifikacijama

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Slaven Bilić objavio je imena 22 kandidata za predstojeći prijateljski ogled s reprezentacijom Slovenije koji je na rasporedu na stadionu Ljudski vrt u Mariboru, 20. kolovoza, s početkom u 20 sati.

>Eduardo: Uopće više nemam bolove u nozi, iako osjećam da je malo slabija

Na popisu nema gotovo nikakvih iznenađenja jer Bilić nije želio odstupio od liste igrača s kojima je ostvario uspjeh na tek završenom Europskom prvenstvu.

Bilić o kvalifikacijama: U sve utakmice ćemo ući s respektom prema protivnicima

Izbornik Bilić nekoliko je puta napomenuo kako je atmosfera u momčadi jako dobra i kako se nada da će reprezentacija odraditi pripreme na visokoj razini uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi na kojima očekuje puni angažman reprezentativaca, jednako kao i do sada.

"U kvalifikacijski ciklus ulazimo s istim žarom, istim elanom kao i prije dvije godine kada smo slagali momčad i postavili plan koji nas je doveo do ove pozicije i odličnog rezultata na Euru. U sve utakmice ćemo ući s respektom prema protivnicima, ali i svjesni svojih kvaliteta. Situaciju donekle otežava činjenica da u Južnu Afriku direktno ide samo prvoplasirana reprezentacija u skupini, ali svjesni smo činjenice da smo dovoljno kvalitetni za upustiti se u borbu za prvo mjesto, odnosno drugo koje vodi u dodatne kvalifikacije. Ova momčad je svojim rezultatima pokazala da to može", rekao je izbornik.

Bilić pozvao Križanca

Uz jak medijski pritisak zbog izostavljanja Ivice Križanca sa proteklog Eura, izbornik Bilić je odlučio navedenom igraču dati priliku te ga je pozvao u sastav za susret protiv Slovenije, ali, kako kaže, isključivo zbog njegovih odlučnih rezultata sa ruskim klubom Zenitom, osvajačem prošlogodišnjeg Kupa Uefa.

Novost u sastavu reprezentacije je i nepozivanje Igora Budana, Marija Galinovića odnosno dvojice mlađih putnika na Euro Anasa Sharbinija i Manuela Pamića. Važno je pri tom napomenuti kako Budana nema zbog ozljede nakon koje je tek počeo s laganim treninzima, a Galinovića jer za ovakvu prijateljsku utakmicu treći vratar nije nužno potreban.

Okupljanje reprezentativaca je prema planu 17. kolovoza u Zagrebu, odakle se odmah putuje u Čatež. Treninzi će biti u Brežicama i Mariboru. Susret bi trebala suditi sudačka trojka iz Švicarske.

Lista kandidata za utakmicu Hrvatska - Slovenija:

Stipe Pletikosa (Spartak Moskva)
Vedran Runje (RC Lens)

Robert Kovač (Borussia Dortmund)
Josip Šimunić (Hertha Berlin)
Dario Šimić (Milan)
Dario Knežević (Juventus)
Hrvoje Vejić (Tom Tomsk)
Vedran Ćorluka (Manchester City)
Danijel Pranjić (SC Heerenveen)
Darijo Srna (Šahtar Donjeck)
Niko Kovač (Red Bull Salzburg)
Jerko Leko (AC Monaco)
Niko Kranjčar (Portsmouth)
Luka Modrić (Tottenham Hotspur FC)
Nikola Pokrivač (AC Monaco)
Ognjen Vukojević (FC Dynamo Kyiv)
Ivan Rakitić (SC Schalke 04)
Mladen Petrić (Borussia Dortmund)
Ivica Olić (HSV)
Ivan Klasnić (FC Nantes)
Nikola Kalinić (Hajduk Split)
Ivica Križanac (FC Zenit St. Petersburg)

R.J.
Foto: Index/AFP

Pročitajte više