Bilić: Neću reći koga želim u dodatnim kvalifikacijama

IZA SLAVENA BILIĆA turbulentni je tjedan. Posao je mu opasno visio nakon što je izgubio od Grčke da bi sinoć nakon pobjede nad Latvijom Zdravko Mamić poručio kako Bilić ostaje izbornik. Pred reprezentacijom su sad dodatne kvalifikacije, no činjenica je da je ova momčad morala bolje. Posebno u ovakvoj skupini.

"S nekim stvarima se možemo slagati a s nekim ne, ali stručne kritike su poželjne. Ovakvi napisi ne, ne bih sada pričao o svemu što se pisalo", rekao je Bilić i osvrnuo se na ono što najviše boli ne samo njega, nego i sve kojima je hrvatska reprezentacija u srcu - utakmicu u Pireju:

"Priprema za Grčku je bila odlična, prvi korner su imali tek u 45. minuti"

Da Bilić može vratiti vrijeme, što bi promijenio prije utakmice s Grčkom?

"Priprema utakmice bila je odlična. Uvidjeli smo odakle nam prijeti opasnost, sprječavali smo im kontre i polukontre, prekide sveli na minimum. Zaboravlja se da su oni imali prvi korner u 45. minuti, a golove nismo primili zbog tih njihovih toliko potenciranih prekida, nego zbog individualnih grešaka. Morali smo biti bolji prema naprijed, jer smo upravo tako morali postaviti momčad, kako bi bili opasni."

"Neću reći koga bi htio u dodatnim kvalifikacijama"

Pred Hrvatskom je sutra ždrijeb za dodatne kvalifikacije. Mogući protivnici su Turska, BiH, Crna Gora i Estonija. Naši krvnici s Eura, dva susjeda i autsajder s Baltika.

"Neću vam lagati da o tome nismo razmišljali, ali naš je stav da ne izlazimo u javnost s hipotetskim stavovima. Sve reprezentacije koje su tamo, zaslužile su doigravanje. Sve ih apsolutno respektiramo, i sve one će napraviti sve da se plasiraju na Euro i sanjaju o tome. Ali, koga god dobijemo, možemo biti optimisti. Imamo pravo nadati se da će Hrvatska na Euro", komentirao je Bilić konkurenciju u dodatnim kvalifikacijama za Euro.

Aljoša i Jura: Atena je bila blackout, Rijeka putokaz

Prvi časnik brojnog Bilićevog stručnog stožera uvjeren je kako je igra u Grčkoj bila slabi dan.

"Pireju je bio blackout, koji se događao i prijašnjim generacijama. Jednostavno nam nije išlo. Ta utakmica i ono što je nakon nje uslijedilo, motiviralo je igrače i savez. Momci su na terenu reagirali na najbolji mogući način i pokazali su da imaju karakter.

Pirej nam je svima ostavio veliki ožiljak, ali su oni utakmicom protiv Latvije demantirali sve ružne prognoze. Slijedi nam priprema za doigravanje. Uvjeren sam da imamo snagu i kvalitetu za prolazak i htio bih se zahvaliti Rijeci, koja je pokazala vjeru u nas."

Nikola Jurčević se požalio: "Iza nas je deset turbulentnih dana. Izgubili smo u Grčkoj, nakon čega je došla stresna i teška situacije za sve nas. Ipak, uspjeli smo se mobilizirati, jer znamo smo to dužni sebi i hrvatskoj javnosti. Dokaz da smo u tome uspjeli je utakmica protiv Latvije, koja nam je putokaz za dvije utakmice koje nas čekaju u kvalifikacijama. Imamo kvalitetu za prolazak, a sada nam treba pobjeda ua prolazak dalje.

Srebrić novinarima: Očekujem vašu podršku!

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić je na svoj prokomentirao sve što se događalo u Izvršnom odboru HNS-a. Zdravko Mamić je u Ateni pred novinarima ustvrdio da Bilića treba smijeniti, a slično su disali i ostali ljudi iz domaćeg nogometa. Nekoliko se dana kroz medije provlačilo kako Bilić odlazi da bi sinoć na Kantridi Mamić ustvrdio kako nećemo mijenjati izbornika.

"Nije svako zlo za zlo. To je bila situacija koja nije preporučljiva, ali je imala za posljedicu homogenizaciju svih članova reprezentacije i koja je rezultirala dobrom igrom. Ništa službeno nije izašlo od HNS-a."

Srebrić je u istom tonu odgovorio na pitanje na kojem će stadionu Hrvatska igrati uzvratnu utakmicu kvalifikacija.

"Nemojmo se izuvati prije potoka", rekao je Srebrić pa nastavio: "Za očekivati je da će to biti utakmica visokog rizika pa će Uefa zahtijevati da to bude stadion koji je kompletiran i odgovara zahtjevima."

Pročitajte više