Bilić: Nema reprezentacije na svijetu koja ne bi bila zadovoljna bodom iz Ukrajine

SLAVEN BILIĆ nije otkrio kojim rasporedom namjerava u Harkov, ali ističe kako bi i s bodom bio zadovoljan, iako se ne misli braniti.

Od novosti iz proteklog dana treba tek napomenuti da se Ivica Olić, koji je došao vidno umoran, sasvim odmorio.

"Da, Olić se odmorio, bio je to čisti zamor i sada je sve u redu. On je odradio trening na jedan drugi način. Da, jučer prije treninga imali smo jedan malo duži sastanak gdje smo raspravljali o određenim pojedinostima i gledali utakmicu s Engleskom. Upozorili smo na neke stvari i to je bilo to", započeo je izbornik Bilić.

"Ne ovisimo o posjedu lopte kao primjerice Barcelona"

Hrvatskoj reprezentaciji posjed lopte izrazito je bitan faktor, međutim, Bilić ističe kako ne ovisimo o njemu kao na primjer Barcelona.

"Moguće je i da protiv Ukrajini izgubimo bitku na sredini kao i protiv Engleske, sve je moguće jer svaka utakmica nosi nešto svoje, novo. Slažem se da smo u velikoj većini utakmica imali zavidan posjed lopte, ali mi o njemu ne ovisimo kao npr. jedna Barcelona. Naš posjed lopte je strpljivo konkretan. Znate, ne valja forsirati ili srljati, jer se često kaže da veliki posjed lopte ponekad zna biti najopasniji baš za tebe, naravno, ako nisi kvalitetno organiziran", objasnio je Slaven Bilić.

"Nije bitan raspored na papiru, bitno je koliko igrača dolazi u završnicu"

Postoji mogućnost da u Harkovu zaigramo i sa dva zadnja vezna...

"Ma to je samo tako na papiru, to su varijacije koje mi koristimo od prvoga dana. Ne Euru smo npr. igrali sve utakmice sa dva napadača, iako vi to niste tako vidjeli. To je sve nominalno, a za mene je najbitniji broj igrača koji sudjeluje u završnici. Ne znam ja sa kojim vi sastavom baratate, mislite na dva zadnja vezna? Da, i to je moguće, ali opet to nije ništa novo. Ne kažem da ćemo tako igrati, ali i to je opcija, koja ima svoje prednosti i mane. Tako smo npr. igrali u Sarajevu i u Sloveniji pa smo bili opasni kao da igramo sa nekoliko napadača. U glavnom nećemo odstupati od naše igre, a zahtijevam samo da budemo vrlo čvrsti. Ne, nećemo mi igrati na bod, tako se na koncu ni ne može igrati, ali s druge strane nema reprezentacije na svijetu koja ne bi bila zadovoljna bodom iz Ukrajine", istaknuo je Bilić.

"O prvom vrataru odlučiti ću uskoro"

Pitanje prvog vratara također je vrlo interesantno.

"Imamo dva vrhunska vratara i mladog Subašića koja je zasluženo tu jer je vrlo perspektivan vratar. Nije to neka dvojba, to su dvije realne opcije, a još ćemo kroz sljedećih nekoliko dana odlučiti tko će biti priv vratar", odgovorio je za kraj Bilić.

Runji na treningu napukao prst

No, sudbina je čini se odlučila umjesto Bilića. Vedran Runje poslijepodnevni je trening napustio prije vremena zbog ozljede malog prsta lijeve ruke, a daljnje pretrage pokazale su da se radi o napuknuću zbog čega neće konkurirati za utakmicu protiv Ukrajine. Do ozljede je došlo nakon što je poletio na loptu koju je prema njemu uputio Leko i rukom zakačio vratnicu.Tek nakon detaljnijih pregleda bit će poznato koliko će Runje vremena biti "out".

Bilić je na današnjem treningu uvježbavao sastav s Runjom, Ćorlukom, Križancem, Šimunićem, Pranjićem, Srnom, Nikom Kovačem, Vukojevićem, Modrićem, Rakitićem i Olićem pa je to vjerojatno postava koju ćemo gledati u Harkivu, s tim da će na gol ipak morati stati Pletikosa. Upitan zašto je Rakitić u prednosti pred Petrićem koji proteklih dana zabija na sve strane, Bilić je odgovorio kako je to samo jedna od opcija. "Već smo igrali u takvom sastavu", kazao je Bilić podsjetivši kako su u Sarajevu igrali Niko Kovač i Vranješ pa je Hrvatska ipak zabila pet komada, a i u Mariboru su nakon Kranjčarovog izlaska igrali Leko i Vukojević.

V.B.
Foto: K.H.

Pročitajte više