Bilićev izdajnik zabio prvi gol od bijega iz Londona: Naravno, iz slobodnjaka s 25 metara

Screenshot: Youtube

BEZOBRAZNI nezahvalnik Dimitri Payet West Hamu za bogovski ugovor i bonus za lojalnost od milijun funti, a Slavenu Biliću za tetošenje, odužio se tako što je kukavički i ucjenjivački pobjegao iz kluba nakon samo godinu i pol i istočnom Londonu.

Payet je objasnio kako više nije mogao izdržati u Engleskoj i ultimativno zatražio od Hammersa da ga prodaju u Marseille, iz kojeg je i došao u West Ham. Nakon tjedan dana natezanja i licitiranja, engleski klub prihvatio je Olympiqueovih 30 milijuna eura (dvostruko više nego što je istom klubu platio za Payeta) i francuski reprezentativac vratio se kući.
 
U prvoj utakmici druge gaže za Olympique dobio je 35 minuta u porazu kod Metza, ali je zato u idućem nastupu, 24. kolu Ligue 1, u kojem je Marseille na domaćem terenu dočekao Guingamp, Payet igrao od početka i odmah zabio odlučujući gol. Domaćin je vodio od 26. minute i Gomisova gola, a konačnih 2:0 postavlja Payet njegovim zaštitnim znakom, golom iz slobodnog udarca s velike udaljenosti, točnije s oko 25 metara.

Payet je posljednjih godinu i pol za West Ham i Francusku tako zabio nekoliko spektakularnih golova, ali ovaj, premda na prvu tako izgleda, nije baš u toj klasi. Jer lopta je putem do mreže udarila u igrača u živom zidu i promjenom smjera prevarila Guingampova golmana Pellea.
 
Bez obzira na to što neće ući u izbor za gol godine, Payetov povratnički prvijenac za Marseille iznimno je važan, jer njime je potvrdio Olympiqueovu pobjedu protiv izravnog suparnika za mjesto koje vodi u Europu. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više