transferi

Bio je prvak s Leicesterom i reprezentativac Engleske, a sad jedva nalazi posao

Foto: Getty Images

NISU svi profitirali od epske sezone u Leicesteru kada su iznenada osvojili naslov Premiershipa.

Danny Drinkwater prošao je put od trnja do zvijezda pa nazad. 29-godišnji veznjak, svojevremeno i engleski reprezentativac, našao se u velikom problemu. Burnley mu je otkazao suradnju čak šest mjeseci prije planiranog isteka posudbe, a sada ima problema u pronalasku novog angažmana.

Ove sezone je u Premiershipu odigrao svega 59 minuta i još 90 u Liga kupu kad je trećeligaš Sunderland izbacio Burnley. Drinkwater pamti i rujanski incident iz noćnog kluba u Manchesteru kad ga je prebila šestočlana skupina nepoznatih mladića. Englez je tada ozbiljno stradao, ozlijedio je gležanj zbog čega je morao na pauzu.

Sada mu slijedi povratak u Chelsea, koji ga je na ljeto 2017. godine kao senzaciju iz Leicestera platio 40 milijuna eura i potpisao s njim ugovor na pet sezona. Prvu je još nekako i pregrmio, a u prošloj je kod Maurizija Sarrija odigrao svega jednu utakmicu.

Kada se na to doda ovih šest mjeseci u Burnleyju, za godinu i pol dana Drinkwater je, kao nekadašnji prvak Engleske i reprezentativac, spao na svega 179 minuta nogometa. 

Daleko od zvijezda koje je dotaknuo u dresu Lisica, a bliže trnju u kojem je bio prije toga.

Frank Lampard će mu teško dati šansu pokraj N'Gola Kantea, Rossa Barkleyja, Jorginha i Matea Kovačića. Vjerojatno će morati potražiti novi klub. Engleski mediji špekuliraju da bi ga Aston Villa mogla pozvati jer joj se ozlijedio ključni igrač poslije Jacka Grealisha, Škot John McGinn koji mora pauzirati tri mjeseca.

No neće u Villi tek tako pristati, pitat će i oni za zdravlje 29-godišnjeg engleskog veznjaka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više