Bišćan otvoreno o Dinamu i Rudešu: "Nismo spremni za Prvu ligu"

Foto: I. Kralj / Pixsell

IGOR BIŠĆAN s Rudešom je ušao u Prvu ligu. I dok oko njega cijeli kvart slavi najveći uspjeh 60 godina povijesti, predsjednik kluba plače i mašta o novim čudima, Bišćan se drži po strani. Naravno, slavio je jučer s dečkima nakon pobjede u Solinu (1:0), ali ne skriva svoj jasan stav o Prvoj ligi. Na osnovu golemog iskustva, Bišćan je svjestan kolika sredstva su potreba za stabilan prvoligaški klub. Ne raznosi ga euforija jer je Rudeš postao filijala španjolskog Alavesa, ne impresioniraju ga dolasci Milana Bandića na utakmice. Zna da apetiti brzo rastu, dok su klubovi HNL-a rupa bez dna...

>>> PLAKALI SMO OD SREĆE: Pogledajte kako igrači Rudeša slave ulazak u Prvu ligu 

"Čestitam ljudima u klubu, napravili su puno posla, ali još puno ih čeka. Za nas Prva liga počinje sutra. Treba biti realan, daleko smo mi od kluba koji je spreman za Prvu ligu. Vidim i čujem da je u klubu dosta pomaka, ali jako dobro znam da za nju treba puno više", poručio je Bišćan prije nego što je krenuo na proslavu.

Solin je bio bolja momčad, ali nije iskoristio šanse. Matko Babić u zadnjoj minuti kaznio je domaćina i zabio povijesni gol za Rudeš.

Rudeš će do kraja igrati fer 

"Ova utakmica je primjer da treba biti strpljiv i profesionalan do kraja. Solin je bio bolji, ali mi smo bili strpljivi i pobijedili smo. Bili smo strpljivi od prve utakmice u sezoni."

Dva su kola do kraja, Rudeš u idućem dočekuje Goricu s kojom se Solin sada tuče za ulazak u dodatne kvalifikacije. Rudeš im može pomoći, ali:

"Odradit ćemo sezonu do kraja na pravi način, ne bi bilo fer da nekome lošijim angažmanom uskratimo uspjeh. Obećavam da ćemo igrati fer do kraja."

Kada gleda prvu ligu Bišćan također priželjkuje - samo da je pošteno. Kaže da je tužan zbog Dinama, ali ne zbog izgubljenog naslova, problem je dublji. 

"Poznato je da sam ja zaluđeni dinamovac. Znate koliko volim taj klub. Međutim, sve ovo što se u njemu i oko njega događa u posljednje vrijeme dovelo je do toga da su emocije splasnule, a prisutna je ogromna tuga. Neka bude pošteno do kraja, naravno da bih volio da Dinamo osvoji prvenstvo, ali možda ne bi bilo loše za naš nogomet da Rijeka prekine dominaciju jednog kluba."

Pročitajte više