Transferi

Bivšeg igrača Dinama žele Napoli i Everton: "Već su stigle ponude"

Foto: Instagram

PRIJE dvije godine u Dinamo je na polugodišnju posudbu stigao Gabriel dos Santos Maghelanes. U zagrebačkom klubu nisu ni pomislili otkupiti njegov ugovor od Lillea jer je za prvu momčad nastupio samo jednom. Nastupao je za drugu Dinamovu momčad.

Međutim, nakon povratka u Lille na polusezoni se izborio za mjesto u prvoj momčadi i bio je jedan od najboljih igrača momčadi koja je završila druga u prvenstvu, odmah iza nedodirljivog PSG-a.

U prethodna dva prijelazna roka velikani su slali ponude Lilleu za 22-godišnjeg Brazilca, ali ih je francuski klub sve odbio. Navodno je najveća ponuda bila Juventusova od 22 milijuna eura.

Sada je agent brazilskog stopera otkrio kako je Lille dobio ponude Evertona i Napolija.

"Everton se prvi javio, a Napoli se javio nešto kasnije. Odluka bi trebala stići u narednim danima, ne znam još što će se odlučiti", rekao je agent Fernando Garcia.

"Gabrielu se sviđa Napoli, posebno trener Gennaro Gattuso, ali čekamo odluku Lillea", dodao je Garcia i dao naslutiti da je Gabrielov izbor Napoli.

Lille navodno traži 30 milijuna eura plus još pet ili 10 milijuna eura kroz bonuse. Prošle sezone je Goal uvrstio Gabriela među pet najvećih stranih talenata francuskog prvenstva.

"On je relativno novo lice na sceni Ligue 1 jer je odigrao tek 14 utakmica u prvenstvu. Od toga je 12 puta nastupio ove sezone i dao je vrijednu i impresivnu podršku u srcu Lilleove obrane. Jose Fonte i Adama Soumaoro stvorili su sjajnu suradnju u momčadi Christophea Galtiera, ali posljednjim izostancima ključnih igrača obrane Gabriel je istupio korak naprijed i dokazao da je dostojna zamjena najbolje obrane francuskog prvenstva", pisao je Goal o igraču koji je ove sezone odigrao 34 utakmice za četvrtoplasiranu momčad francuskog prvenstva.
 

Pročitajte više