DINAMO

Bjelica komentirao transfere Olma i Petkovića: Još ništa od prodaje?

Foto: Pixsell

TRENER trener Dinama Nenad Bjelica bio je gost RTL Direkta, pred kamere je stao uživo tijekom klupskog božićnog domjenka. Bjelica je otkrio da igrači ipak imaju izlaz samo do 23 sata kako bi odmorni stigli na jutarnji trening.

Zadovoljan je godinom na izmaku u kojoj je Dinamo nakon gotovo pola stoljeća dočekao mitsko proljeće u Europi, a kao top tri trenutka istaknuo je domaće susrete s Viktorijom i Benficom te Atalantom ove sezone. 

"Nadam se ipak da će utakmica protiv Cityja biti ona najbolja", rekao je Bjelica i dodao:

"Uz pun Maksimir i podršku navijača, vjerujem da možemo pobijediti. Spremni smo, možemo biti bolji od Cityja. U toj utakmici bit će odlučujuće kako ćemo mi igrati, ako budemo vrhunski, onda možemo igrati protiv vrhunskog Pepa Guardiole." 

Olma i Petkovića bi zadržao do ljeta 

Kada je preuzeo Dinamo, na treningu je imao skup igrača potpuno nepoznatih širim masama, a od njih je stvorio nositelje igre u europskim reprezentacijama.

"To je ponos Dinama, rezultat napora svih radnika u klubu. Tu je puno ljudi koji se ne vide. Pokušat ćemo stvoriti još kojeg igrača. Što se prodaje tiče, vidjet ćemo, nemamo potrebu za prodajom. Ako dođu dobre ponude, bit će teško zadržati igrače poput Petkovića i Olma. Pitanje je hoće li takve ponude doći, nastojat ćemo zadržati igrače do ljeta", odgovorio je Bjelica na upit o transferima.

S igračima održava korektne odnose, ne i prijateljske.

"Human sam, razumijem probleme, a na terenu tražim maksimum. Zbog te humanosti na terenu se bacaju na glavu."

Na kraju razgovora Bjelica je komentirao skupinu Hrvatske na Euru i gažu Zlatka Dalića.

"Očekujem da će reprezentacija proći grupu, to je najvažnije na turniru. Smatram da je Zlatko Dalić odradio dobar posao plasmanom na Euro. Hrvatsku je napustilo pola ekipe, a Dalić je u teškim trenucima uveo sedam-osam novih imena, tu je i Dinamo odigrao veliku ulogu. Nema straha za hrvatski nogomet", zaključio je Bjelica.

Pročitajte više