Black: Ne žalim zbog prekršaja na Jelaviću

VEZNJAK Heartsa Ian Black priznao je u razgovoru za Scottish Sun da nimalo ne žali što je grubim startom na Nikicu Jelavića početkom listopada izbacio hrvatskog nogometaša Rangersa s terena na više od tri mjeseca.

Black tvrdi da je doživljavao provokacije Rangersovih navijača što, smatra, nije zaslužio jer nije namjerno ozlijedio Jelavićev gležanj.

"Žalim li zbog starta? Ne. Nije bilo namjere da ga ozlijedim. Pokušao sam doći do lopte, ali očito sam zahvatio njega. Nije tu bilo nikakve zlobe, nisam ga pokušavao ozlijediti. A da je bilo obrnuto, ne bi bilo ni približno takve buke. No, Jelavić je igrač Rangersa, pa je od toga nastao slučaj", objasnio je svoju teoriju Black koji je za spomenuti prekršaj dobio samo žuti karton.

Black će se večeras, drugi put nakon Jelavićeva povratka na terene, susresti s našim reprezentativcem s obzirom na to da Hearts gostuje kod Rangersa u zaostaloj utakmici 16. kola Premiershipa. Tvrdi da mu se neće osobno ispričavati jer je to već napravio javno.

"Nisam razgovarao s njim ni prije utakmice na Tynecastleu prije dva tjedna. Siguran sam da je Nikica dobro. Zreo je i siguran sam da ga ništa ne muči. Nastavit će igrati nogomet, baš kao i ja. Drago mi je što ponovno trenira i igra i što uživa u tome",  zaključio je Black.

Pročitajte više