Blanka Vlašić i Pešalov najbolji sportaši Splita

Blanka Vlašić i Nikolaj Pešalov proglašeni su danas najboljim športašima Splita u 2004. godini, prema izboru Splitskog saveza sportova.

Prema ocjenama deseteročlanog ocjenjivačkog suda, na čijem su čelu bili predsjednik i potpredsjednik Splitskog saveza sportova Ante Žaja i Petar Škomrlj, Blanka Vlašić i Nikolaj Pešalov nagrade su zaslužili odličjima na Svjetskom atletskom dvoranskom prvenstvu u Budimpešti, odnosno Olimpijskim igrama u Ateni.

Na svečanosti u Vili Dalmaciji najboljim sastavom proglašeni su Gusarovi srebrni olimpijci u dvojcu bez kormilara Siniša i Nikša Skelin. Najbolja je momčad nogometni klub Hajduk, a ženska ekipa judo klub Student.

Dodijeljena su i priznanja najboljim trenerima. U ženskoj kategoriji osvojila ju je Magda Milošević iz gimnastičkog kluba Marjan, a u muškoj ravnopravno Igor Čulin i Boško Čavka.

Glavni tajnik Splitskog saveza sportova Ivo Goran Munivrana uručio je Veljku Rogošiću, prvom Hrvatu koji je preplivao La Manche, posebno priznanje, koje su ranije, na svečanostima u svojim klubovima, dobili i veslački klub Gusar za 90 godina rada i jedriličarski klub Labud, koji je obilježio 80. rođendan.

(Hina) xdstr yiml

Pročitajte više