Blanka Vlašić postavila novi hrvatski rekord

HRVATSKA atletičarka Blanka Vlašić oborila je na Golden League atletskom mitingu u Zuerichu hrvatski rekord u skoku uvis preskočivši 2.01 metara.

Splićanka je tako za jedan centimetar poboljšala osobni rekord postavljen na mitingu u Zagrebu prije mjesec i pol dana. Do Zuericha je Vlašić bila sa 2.00 metara hrvatska surekorderka sa Biljanom Petrović.

Sa 2.01 metara Vlašić je osvojila drugo mjesto na prestižnom mitingu u Zuerichu - bolja od nje je bila samo svjetska prvakinja Južnoafrikanka Hestrie Cloete sa preskočenih rekordom mitinga (2.03), dok je Ukrajinka Vita Palamar također oborila osobni rekord sa 2.01.

"Nakon osvajanja zlata na EP do 23 godine osjetila sam krizu, umor, a i ozljeda pete je bila bolna. Večeras sa osjećala da mogu visoko, skočila sam rekord, no i taj skok nije bio tehnički savršen. Nešto sam ostavila za Svjetsko prvenstvo u Parizu", kazala je Vlašić, koja se u Zuerichu odlučila za posebnu taktiku.

Počela je skakati tek na 1.90 metara, što je preskočila iz prvog pokušaja, kao i 1.95, pa joj je rekordni skok bio zapravo tek treći na natjecanju. Pokušala je potom i na 2.03 metra, ali je sva tri puta rušila.

Rezultati visa:

1. Hestrie Cloete (JA) 2.03 - rekord mitinga, 2. BLANKA VLAŠIĆ (HRV) i Vita Palamar (Ukr) 2.01, 4. Amy Acuff (SAD) 2.01, 5. Jelena Jelesina (Rus) 1.95, 6. Inga Babakova (Ukr) i Marina Kupcova (Rus) 1.95.

Pročitajte više