Blaszczykowski propušta pripremne utakmice Poljske, upitan i za utakmicu s Njemačkom

DESNO krilo Poljske Jakub Blaszczykowski će zbog ozljede će propustiti prijateljske utakmice svoje reprezentacije, ali će najvjerojatnije biti spreman za utakmicu s Njemačkom 8. lipnja na Europskom prvenstvu.

Igrač Borussije Dortmund zaradio je ozljedu butnog mišića u utakmici Poljaka sa švicarskim drugoligašem Schaffhausenom u petak te neće igrati utakmice protiv Makedonije, Albanije i Danske.

"Mislim da će biti spreman za utakmicu s Njemačkom. Blaszczykowski će u kampu reprezentacije trenirati odvojeno od momčadi. Sigurno će propustiti prve dvije utakmice, a najvjerojatnije neće biti spreman ni za meč s Danskom. Nema smisla riskirati", rekao je Jerzy Grzywocz, liječnik poljske reprezentacije.

"Stavit ću ga u momčad protiv Austrije i Hrvatske"

"Nadam se da će Jakub biti spreman trenirati s ostatkom momčadi sljedećeg tjedna. Čak i ako se na uspije oporaviti do utakmice s Njemačkom, stavit ću ga u momčad protiv Austrije i Hrvatske", rekao je izbornik Leo Beenhakker.

Poljska će igrati prve dvije pripremne utakmice u Njemačkoj 26. i 27. ovog mjeseca, a potom će se vratiti u Poljsku i tamo prvi lipnja odmjeriti snage s Danskom u posljednjoj prijateljskoj utakmici prije Eura.

M.Pa.
Foto: sport.interia.pl

Pročitajte više