HRVATI U NBA

Bogdanović i Utah dobili sedmu u nizu. Barkley: On vam je drugi najbolji igrač

Foto: Guliver / AP

BOJAN BOGDANOVIĆ postigao je 16 poena u novoj pobjedi Utah Jazza, sedmoj u nizu, kojom je omjer popravila na 11-4, drugi najbolji u cijeloj NBA ligi.

Drugi put u tri dana Utah je pobijedila New Orleans Pelicanse. Serijom 21:2 u pet minuta treće četvrtine prelomila je utakmicu, koja je završila 129:118. 

Hrvatski as imao je ispodprosječnu šutersku večer. Pogodio je četiri od 11 šuteva i samo jednu od pet trica, ali je pospremio svih sedam slobodnih bacanja. Ubilježio je i tri skoka, dvije osvojene lopte i jednu asistenciju.

Za Barkleyja je Bojan drugi najbolji igrač Ute

Donovan Mitchell predvodio je Jazz s 36 koševa, sedam skokova i pet asistencija, a nakon susreta razgovarao je s ekipom iz emisije Inside the NBA, Shaquilleom O'Nealom, Charlesom Barkleyjem i ostalima.

Barkley je rekao da je Bogdanović po njemu drugi najbolji igrač Ute, pogotovo napadački. Pitao je Mitchella je li točno da ih je njegov povratak nakon operacije zgloba, zbog koje je propustio lanjski restart u balonu i doigravanje, podignuo na sasvim novu razinu.

"Prošle sezone je postizao 20 poena po utakmici, sjajno je što se vratio, i dalje će biti naše smrtonosno oružje. Šutira k'o lud, pokušavamo ga uklopiti natrag, a on radi odličan posao, čini lakšim i moj i život svih nas", rekao je Mitchell.

Barkley je svojom konstatacijom o Bojanu izazvao brojne reakcije na Twitteru jer ga je u hijerarhiji momčadi stavio ispred Rudyja Goberta, bivšeg dvostrukog najboljeg obrambenog igrača lige. Možda je bio pod utjecajem prijatelja Shaqa, koji nema visoko mišljenje o Gobertu i ne smatra ga vrijednim ugovora od 205 milijuna dolara koji je potpisao prije sezone.

Lakersi najbolji u ligi, Utah odmah iza

Utah je ekipa s najduljim pobjedničkim nizom u ligi, s omjerom 11-4 izjednačena je s LA Clippersima, a ispred su samo prvaci LA Lakersi s 12-4.

Do 12. pobjede Lakersi su stigli na gostovanju u Milwaukeeju, gdje su sredili Giannisa Antetokounmpa i Buckse 113:106. LeBron James zabio je 34, Kentavious Caldwell-Pope 23, a Anthony Davis 18 koševa. Giannis je za domaćine ubacio 25 uz 12 skokova.

Pročitajte više