NBA

Pogledajte Bogdanovićeve koševe u rekordnoj povijesti Utah Jazza

Foto: Brian Rothmuller/AP Partner/Guliver

KOŠARKAŠI Utah Jazza pobijedili su u noći na četvrtak Sacramento Kingse 154:105, a sve strijelce na utakmici predvodio je hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović.

Ovom pobjedom je momčad iz Salt Lake Cityja postavila rekord franšize u broju poena u utakmici NBA lige te upisala pobjedu s najvećom razlikom ikad u svojoj povijesti. Pod imenom New Orleans Jazz momčad je u travnju 1978. ubacila 153 koša, a nakon toga do sinoćnje utakmice samo još dvaput prebacila 150. Oba puta se to dogodilo u 1982. godine, oba puta protiv Denver Nuggetsa i oba puta su igrači Jazza ubacili 151 koš.

Do rekorda franšize igrači Jazza su stigli bez ozlijeđenih Donovana Mitchella i Mikea Conleya, ali uz 64 posto šuta iz igre (55/86), 58.5 posto šuta za tri poena (24/41) i uz 95.2 posto šuta (20/21) s crte slobodnih bacanja. Svi igrači iz petorke Jazza ubacili su dvoznamenkast broj poena, a najviše Bojan Bogdanović koji je utakmicu završio s 24 koša (šut 7/16, trice 1/5, slobodna bacanja 9/10) uz četiri asistencije, tri skoka te po jednu blokadu, osvojenu i izgubljenu loptu. Igrao je 29 minuta.

 

VIDEO: Arena Sport

''Nikad nisam igrao utakmicu u kojoj je jedna momčad postigla 150 poena. Niti blizu. Ovo je bila velika večer, a broj poena je i mene iznenadio'', izjavio je nakon utakmice Bogdanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više