Bogdanović najbolji u porazu Netsa od Utaha, Hezonja neprimjetan u drami Magica i Hornetsa

Foto: Getty Images / Guliver Images

BOJAN BOGDANOVIĆ je sa 14 koševa bio jedan od rijetkih koji su zaslužili prolaznu ocjenu u još jednom porazu Brooklyn Netsa, ovaj put od Utah Jazza 86:108 na domaćem terenu.
 
Mostarac je bio najbolji strijelac Netsa, a za 23 minute u igri dodao je i jedan skok, međutim suigrači ga nisu pratili protiv gostiju predvođenih rasploženim Gordonom Haywardom koji je ubacio 21 koš, uz 9 asistencija, Treverom Bookerom s 13 koševa i 10 skokova. Jazz se odlijepio u trećoj četvrtini kada su iz igre pogodili 16 od 22 pokušaja i taj dio igre okončali s uvjerljivih 37:17.
 
New York je sinoć očekivao sniježnu oluju, što se odrazilo na posjetu u Barclays Centeru, u kojem je trećina stolica ostala prazna pa je oko 13 tisuća gledatelja gledali kako je njihove ljubimce na terenu zamela mećava poput onih koje inače pogađaju dio Amerike odakle dolazi Utah. Netsima je to bio peti uzastopni poraz, deseti u posljednjih 11 utakmica i četvtti u jednako toliko ovosezonskih utakmica s Utahom!

Ali, krenulo je sasvim suprotno; vodstvom Netsa 12:2 i sa pet uzastopnih ubačaja, ali onda su do kraja poluvremena pogodili tek 11 od 36. 
 
Momčad Marija Hezonje također je izgubila na svom terenu, ali daleko neizvjesnije - 116:120 nakon produžetka protiv Charlottea i uz neusporedivo manji učinak hrvatskog košarkaša za poražene domaćin. Dubrovčanin je za šest i pol minuta u igri upisao tek dva skoka i jednu asistenciju, dok prema košu nije uputio nijedan šut.
 
Hornetsi su kod Magica nakon treće četvrtine imali 15 koševa minusa, ali ih je Kemba Walker vodio do pobjede sa 40 koševa, devet asistencija, sedam skokova i četiri ukradene lopte. Victor Oladipo pokušao mu je parirati s 29 koševa za domaće, ali poput Bogdanovićevih Netsa, tako je i Hezonjin Magic u očajnoj seriji - pet uzastopnih poraza i devet od zadnjih deset. 

Pročitajte više