Boksačka zvijezda prešla put od raja do pakla: "Novac ću dati siromašnima"

Foto: Getty Images / Guliver Image

BLIŽI se veliki boksački spektakl u Staples Centru u Los Angelesu. Tyson Fury i Deontay Wilder borit će se 1. prosinca za teškaškog prvaka svijeta. Fury je u samo tri godine prošao put od raja do pakla. Pobijedio je Vladimira Klička, prekinuo višegodišnju dominaciju Ukrajinca, no nakon toga je potonuo i ostao bez pojasa, a nedavno je priznao da je razmišljao i o samoubojstvu.

Međutim, sada se 30-godišnji Irac vratio u formu i spreman čeka novi veliki meč karijere. Bez obzira na rezultat, zaradit će milijune, a otkrio je i kako će potrošiti novac te oduševio javnost.

“Zaradu ću dati siromašnima i izgraditi kuće za beskućnike. Meni novac toliko ne znači, nemam namjeru postati milijunaš ili milijarder. Boksač sam, nisam poslovan čovjek i vjerojatno ću na kraju puta završiti kao i svi ostali boksači – bez prebijene pare. Novac ne možete ponijeti u grob pa je onda bolje da nešto s njim napravim i pomognem onima koji si ne mogu pomoći sami", poručio je Fury.

On ima četvero djece, a i peto je na putu. Vjeruje da svatko mora zaraditi svoj novac kako bi ga znao cijeniti.

“Moj je stav da djeca moraju zaraditi svoj novac. U protivnom ga neće cijeniti. Lako je trošiti tuđe, a novac koji sam ja zaradio je krvav. Moja djeca morat će sama osigurati novac, život na mojem imenu i mojoj reputaciji prelagan je put za njih", zaključio je. 

Pročitajte više