Bolt neće zaigrati nogomet: Australci mu nudili 150 tisuća, on tražio 3 milijuna

Foto: Getty Images / Gulliver Image

VELIKI preokret u slučaju Usaina Bolta. Central Coast Mariners, australski prvoligaš u kojem je Bolt na probi, ponudio je jednom od najvećih sprintera svih vremena profesionalni ugovor, ali Bolt je njihovu ponudu odbio, piše Daniel Garb, novinar Foxa. 

Garb kaže kako je do odbijanja ponude došlo zbog financijskog aspekta ugovora. Naime, Mariners je Boltu navodno nudio 150.000 dolara za sezonu, dok su iz kampa Jamajčanina željeli 3 milijuna. 

"Neće potpisati ugovor. Novac je problem, ali i neslaganje s trenerom. U konačnici se svelo na to da trener nije želio igrača u ekipi koji bi više utjecaja imao na prodaju karata nego na igre na terenu", rekao je Garb.

Podsjetimo, Bolt je ovoga ljeta stigao na probu u Mariners, a posljednjih mjeseci daje sve od sebe kako bi postao profesionalni nogometaš. U prvom startu u Marinersu u prijateljskoj utakmici zabio je dva gola i očekivao se njegov potpis prvog profesionalnog ugovora u nogometu.

To se sada nije dogodilo, ali Boltov agent Ricky Simms nedavno je kazao kako stalno dobivaju ponude klubova za dolazak Jamajčanina. Jednu takvu od prvaka Malte su odbili tako da će biti zanimljivo vidjeti gdje će Bolt završiti nakon australske avanture.

Pročitajte više