Borba za svaku kunu: Teška financijska situacija u Varteksu




SINOĆ je u Varaždinu održana 4. sjednice Izvršnog odbora Nk Varteksa, gdje je odabran novi direktor kluba i gdje su govorilo o teškoj financijskoj situaciji.

"Financijska situacija u Klubu nije bolja, a zaposlenicima, radnoj zajednici, igračima i stručnome stožeru duguje tri mjesečne plaće", istaknuo je to predsjednik NK Varteksa Zlatko Horvat sinoć. "Nema obećanja bez pokrića", rekao je i nastavio kako će ova uprava realno do kraja godine osigurati još dvije plaće.

"Čekamo zimski prijelazni rok kada se nadamo da ćemo realizirati neke transfere kako bismo od dobivenog novca namirili sve dugove", zaključio je Horvat naglasivši kako je zaposlenike Kluba zamolio za strpljenje. Hoće li zamolba i činjenice da će u ovoj godini dobiti još samo plaće za srpanj i kolovoz biti dovoljni argumenti za 50-tak djelatnika kluba, trenera i igrača – pokazat će vrijeme.

Izvršni je odbor NK Varteksa na mjesto vršitelja dužnosti direktora Kluba od 15. listopada imenovao Gorana Jukića, zaslužnog sportskog djelatnika mlađe generacije i tajnika zajednice sportskih Udruga Grada Varaždina. Dosadašnji pak će direktor Branko Janžek, koji je unatrag četiri godine obnašao funkciju direktora Kluba, preuzeti funkciju tehničkog direktora NK Varteks.

Predsjedniku NK Varteks Zlatku Horvatu zasigurno nije ugodno biti čelnikom varaždinskog prvoligaša, obzirom da Klub zaposlenicima i igračima u ovom trenutku duguje tri plaće. Do kraja godine Horvat vjeruje kako će realno moći isplatiti još dvije plaće, dok će ostatak, kako je rekao, pokušati nadoknaditi prodajom igrača u zimskom prijelaznom roku.

Budući da je na sinoćnjoj sjednici Izvršnog odbora Kluba bilo riječi o financijama, Horvat je rekao kako je Hajduk na temelju transfera Sačera Varteksu već trebao isplatiti 110 tisuća eura duga te da će splitskoj upravi dati rok od 7 dana da plate dug, u protivnom će slučaj proslijediti arbitražnom sudu Hrvatskog nogometnog Saveza. Varteksovi pak igrači danas u 14 sati putuju u Toplice Sveti Martin, gdje će boraviti do petka ujutro, kada odlaze u Beč gdje igraju prijateljsku trening utakmicu s Admirom.

Pročitajte više