Borik slavi povijesnu pobjedu: Cibona ponižena sa 23 poena razlike

KOŠARKAŠI Cibone doživjeli su novo poniženje u Jazinama. U prvom kolu košarkaške Lige za prvaka Borik je protiv "vukova" slavio 86:63.

Košarkaši Borika potpuno su nadigrali goste, dok su Cibosi još jednom pokazali lošu igru pred 2000 domaćih navijača. Borik je u jednom trenutku vodio i +27, dok Cibona niti jednom nije došla u vodstvo niti se približila na manje od šest koševa razlike.

Trener domaćih Neven Plantak pred kraj utakmice ubacio je u igru i mlađe igrače da iskuse atmosferu velike pobjede, ali ni to nije pomoglo Ciboni da barem smanji veliku razliku. Čakarun i Jurjević zabili su po 16 poena, Ružić 14 u momčadi Borika, dok su Zubčić sa 19 i Bogdanović sa 14 bili najbolji kod gostiju.

Cedevita pobijedila raspložene Sinjane

U drugoj je utakmici prvog kola Cedevita slavila protiv Alkara sa 82:61. Iako su gosti pružili solidan otpor, domaći su košarkaši lako održavali prednost i na kraju pobijedili. Sinjani su otvorili susret sa 0:7, ali tijekom utakmice Cedevita je prednost rijetko ispuštala 10 koševa prednosti, a na kraju su imali i +20. Treba napomenuti kako su košarkaši Alkara skupili čak 23 skoka u napadu, piše košarka.hr.

Najbolji je u redovima domaćih bio Wright sa 15, te Rudež i Kaštropil sa 13, odnosno 12 koševa. Ova je pobjeda cedeviti poslužila kao dobro zagrijavanje uoči utakmice četvrtfinala Eurokupa protiv Estudiantesa.

Split je sa 82:68 bio bolji od Zaboka uz 26 koševa Mimice i 21 košem Sobina.

Pročitajte više