lige petice

Borussia kaznila mladu zvijezdu koju na ljeto planira prodati za 100 mil. eura

Foto: EPA

JADON SANCHO dobio je novčanu kaznu od Borussije iz Dortmunda zbog nediscipline.

Mnoge je začudilo što se mladi engleski superstar nije našao u početnih 11 Dortmunda protiv Barcelone u Ligi prvaka, a sada je otkriven i razlog. 

Reprezentativac Engleske propustio je posljednji trening pred utakmicu, potom i zajednički doručak momčadi, a na sastanak na dan utakmice je zakasnio. To je utjecalo na odluku trenera Luciena Favrea da ga izostavi iz startne postave.

Ipak, Sancho je ušao u igru u nastavku, tako da je ipak zaigrao u dresu Borussije, ali kazna nije izostala.

Ovo nije prvi put da mladi napadač ima ovakve ispade. Posljednjih nekoliko mjeseci propuštao je treninge ili se kasnije vraćao s reprezentativne pauze. Ipak, uprava Dortmunda osim novčanih kazni nikako ozbiljnije ne može sankcionirati Sancha, primjerice, potpuno ga udaljiti iz momčadi jer je on igrač na kojem ovo ljeto planiraju zaraditi preko 100 milijuna eura. 

S obzirom na to da se radi o jednom od najtalentiranijih igrača svoje generacije na svijetu, njihov plan nije nerealan. U redu za Sancha već mjesecima čekaju Liverpool, Manchester United i Real Madrid, a samo je pitanje vremena kad će napustiti Njemačku i preseliti se u neki od navedenih klubova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više