bundesliga

Borussia vodila pa izgubila u Kolnu, vodeći Union upisao prvi poraz

Foto: EPA-EFE

BORUSSIA Dortmund je uoči velikog derbija s Bayernom izgubila susret 8. kola Bundeslige u gostima kod Kolna 3:2. Momčad Edina Terzića vodila je na poluvremenu golom Juliana Brandta iz 31. minute, ali su domaćini golovima Kainza i Tiggesa u 53. i 56. minuti potpuno okrenuli utakmicu.

Potpuni raspad Borussije potpisao je Ljubičić golom u 71. minuti za 3:1, a gosti su do kraja uspjelo samo smanjiti autogolom Schmitza u 78. minuti susreta. Gostima je bod mogao donijeti Moukoko, ali je on u završnici susreta u velikoj šansi pucao preko gola.

Union konačno izgubio

Prvi poraz u prvenstvu upisao je senzacionalni lider Union Berlin. U Frankfurtu ga je s 2:0 pobijedio Eintracht golovima Gotzea u 12. i Lindstroma u 42. minuti. Poraz Uniona iskoristio je Freiburg, koji je s 2:1 pobijedio Mainz kod kuće i izjednačio se s Berlinčanima na prvome mjestu.

Vrhu se polako približava i Leipzig, koji je pregazio Bochum 4:0 s po dva gola Tima Wernera i Christophera Nkunkua, koji je u 64. minuti promašio penal i propustio upisati hat-trick. Wolfsburg Nike Kovača pobijedio je Stuttgart 3:2, a više o toj utakmici možete pročitati OVDJE.

 

Pročitajte više