Bosha progoni lockout, Garnett ističe: Želim završiti karijeru u Bostonu



KRILNI igrač NBA momčadi Boston Celticsa Kevin Garnett još nije odlučio da li će mu sljedeća biti i posljednja sezona u bogatoj košarkaškoj karijeri. Garnett, koji je 2007. godine nakon 12 sezona u Minnesoti stigao u Boston kako bi konačno uzeo naslov prvaka, te u tome i uspio već u prvoj sezoni, približio se kraju karijere.

"Želim karijeru završiti u Celticsima i to je to. Ne želim sada mijenjati momčad, želim karijeru okončati sa stilom i u velikom i organiziranom klubu kao što je Boston. To mi je jedina opcija i vjerujem da će se ostvariti", izjavio je Garnett, te na novinarsko pitanje da li će igrati još koju sezonu nakon naredne za koju još ima ugovor odgovorio:"Moram vidjeti što će o tome reći moje tijelo, a taj odgovor još nemam."

Chris Bosh želi okupljanje momčadi Miamija unatoč lockouta

Chris Bosh, krilo prošlogodišnjih finalista NBA lige, košarkaša Miami Heata, smatra kako bi se momčad trebala okupiti i početi pripreme za sezonu bez obzira kada će ona startati. Premda lockout u NBA ligi ulazi u treći mjesec svog trajanja bez naznaka kada bi mogao završiti, Bosh želi da se njegovi suigrači okupe što prije. Ovo je inače vrijeme godine kada igrači bez obzira na klubove započinju individualne fizičke pripreme, a Boshu je dosta odmora i želi trenirati bez obzira da li će ljetni trening-kampovi raditi ili ne...

"Moramo se što prije okupiti i početi razmišljati i planirati narednu sezonu kad god ona počela. Mislim da je za početak dovoljno da se okupimo samo radi team-buildinga jer smo još uvijek momčad u izgradnji", izjavio je Bosh u Los Angelesu gdje je prisustvovao promociji računalne igrice u kojoj je, uz Kevina Garnetta iz Bostona, jedan od glavnih protagonista.

Bosh je bio emocionalno prazan i slomljen nakon poraza u finalu NBA lige od Dallasa, a sada tvrdi da više ne razmišlja o tome nego da je okrenut budućnosti. "Nema nikakvog smisla vraćati se na ono što je bilo, a jedini razlog zbog kojeg se ponekad sjetim toga je traženje jače motivacije za treniranje. Nakon tog poraza samo se o tome govorilo i na kraju sam pretjerao razmišljajući o tome. Ta je priča sada završena ", izjavio je Bosh.

Pročitajte više