HRVATSKI NOGOMETAŠI

Brekalo oduševio povijesnim golom. Gazzetta: Hrvatski fantazist komarac je najbolji

Foto: EPA-EFE/ETTORE GRIFFONI

JOSIP BREKALO postigao je gol za Torino protiv Venezije (1:1) u šestom kolu Serie A.

Torino je vodio od 56. minute, a pogodak je zabio Josip Brekalo. Konačnih 1:1 postavio je Mattia Aramu u 78. minuti susreta.

Hrvatski krilni napadač sjajno je ispratio kontranapad Torina, na desetak metara od gola dočekao povratnu loptu i zabio je u mrežu.

To je poseban, pa i povijesni gol jer Brekalo je prvi zgoditak u Serie A postigao prvim udarcem na gol u natjecanju.

Brekalo je u trećem nastupu u talijanskom prvenstvu prvi put pucao i pogodio, a nakon utakmice nahvalili su ga trener Ivan Jurić te Gazzetta dello Sport.

"Jako dobro se snašao posebno zato što nam je nedavno došao, zadnjeg dana prijelaznog roka. Tek su mu 23 godine i može puno napredovati. Danas je zabio gol, koji je protiv Sassuola promašio. Inteligentan je i mlad, zato od njega očekujem puno", komentirao je trener Torina.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Najčitaniji talijanski list nahvalio je Brekala. U izvještaju s utakmice izdvojen je kao najbolji igrač Torina te je ocijenjen sa 6.5. Kod tradicionalno škrtih Talijana to je jako dobra ocjena. U opisnom dijelu Gazzetta o Brekalovoj igri navodi: "Komarac koji nije prestajao mučiti obranu Venezije. Postigao je gol, ali je i osim toga bio najopasniji igrač Torina."

Gazzetti je hrvatski igrač Torina u naslovu izvještaja "Brekalo nije bio dovoljan", a u dijelu teksta o njegovom golu podnaslovljenom "Brekalov bljesak" piše: "Hrvatski fantazist Torina otvorio je utakmicu golom nakon kontre, nakon čega je Jurić morao s terena izvući svog najopasnijeg igrača. Razlozi su gust raspored i to što Torinu slijedi jedna od utakmica sezone."

Grafika: Sofascore za IndexSport

Tu Gazzetta također ističe novu hrvatsku zvijezdu Torina: "Brekalo je dokazao da je pravi čovjek za veliku utakmicu koja slijedi, gradski derbi s Juventusom."

Brekalo (23) je u Wolfsburg došao kao tinejdžer iz Dinama uz odštetu od 10 milijuna eura. Nakon 122 utakmice, 22 gola i 17 asistencija za njemački klub obavijestio ga je da želi novi izazov. Našao ga je prije mjesec dana u Torinu, gdje je došao na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK BREKALA

Pročitajte više