HAJDUK

Burić: Bio sam u Bundesligi. Ne znam kad ćete opet imati takvog trenera

Screenshot: Hajduk

"PRAVU šansu u Hajduku nikad nisam dobio, bez obzira na pobjede. Ja nisam osjetio dobrodošlicu, a vi ste vidjeli momčad koja je bila prva. Pored svega je bilo bušenje na sve strane. Ja sam to prihvatio kao normalno i tako ću nastaviti", kazao je trener Hajduka Damir Burić na presici uoči domaće utakmice s Istrom 1961 koja je na rasporedu u nedjelju od 17.30.

Burić nije htio reći tko ga je to bušio.

"Ne bih u detalje, vi znate sve. Tko je to i odakle je to", dodao je kratko.

Cijela konferencija za medije izgledala je više kao oproštaj Burića od Hajduka nego najava utakmice 19. kola HT Prve lige. Trener Hajduka branio se i rezimirao svoj rad otkako je došao, a o idućem suparniku se najmanje pričalo. 

Nizala su se pitanja što je nedostajalo Hajduku za bolji rezultat, zašto je on izostao, a onda je Burić izgubio živce te bez ustručavanja izbacio iz sebe sve što mu je bilo na umu.

"Nemam nikakve potrebe ovo govoriti. Najvažnije mi je da istina izađe na vidjelo, da izađe ono što je, a ne što nije. Ovo što sam doživio ovdje u šest mjeseci nisam doživio u trideset godina karijere. Bio sam trener u Bundesligi, vodio klub u Bundesligi, bio sam na klupi u Ligi prvaka. Ne znam kada ćete opet imati trenera koji se može time pohvaliti. Ovim putem želim vam ugodan dan", kazao je i otišao.

Burić okrivio suce i nesreću za Hajdukov neuspjeh

U prvom dijelu medijskog obraćanja Burić je oštro napao i suce za koje tvrdi da su jedni od krivaca što Hajduk nije ostvario bolji rezultat.

"Mislim da ste to jako dobro analizirali. Imali smo dosta peha, nesreće. Koliko smo imali sreće u prvom dijelu protiv Dinama u Zagrebu toliko smo imali nesreće u drugim utakmicama. Mogli smo dobiti penal u Zaprešiću. U Gorici smo primili gol iz ofsajda. Negdje bod, dva, tri, pa ozljede...Nevolja ne dolazi sama, uhvatilo nas je sa svih strana. Ali mi se ne predajemo nikad, naša momčad uvijek daje sve. Nastavit ćemo tako i dalje, neke stvari ne možemo promijeniti", rekao je Burić.

Priče o smjeni Buriću su dodatni motiv

Drugi put za Burićevog mandata u Hajduku govori se o njegovoj smjeni. On tvrdi da mu je to dodatni motiv.

"Ja sam profesionalac, radim svoj posao, bez obzira na sve komentare. Meni je totalni fokus na momčad, rad, to se neće mijenjati. To mi još više daje motivacije da izdržim sve i pokažem momcima kako se s tim nositi", istaknuo je pa odbio odgovoriti ostaje li na klupi Hajduka i poslije Istre:

"To pitanje postavili ste krivoj osobi."

Razgovora s Brbićem nije bilo

Burić ističe da s predsjednikom Brbićem uopće nije razgovarao.

"Vjerujte mi, nije bilo nikakvih priča, razgovora. Predsjednik Brbić se očitovao, to je sve što je bilo. Ne znam tko dolazi", izjavio je pa odgovorio na pitanje osjeća li podršku u klubu:

Burić tvrdi da Hajduku nedostaju bodovi.

"Dotakli smo se maloprije situacije koje su se događale. Kada to sve zbrojimo, vidite da tu nedostaje pet, šest bodova. Moramo biti objektivni, nosili smo se s puno nedaća i problema."

Burić je tražio samo dvije stvari uoči dolaska u Hajduk - nije dobio nijednu

Presica se na kraju pretvorila u Burićevo pravdanje te kako je vrijeme odmicalo, sve je više nalikovala na osvrt na njegov rad kao trenera Hajduka te oproštaj.

Burić ističe da je imao samo jednu molbu prije svog dolaska - da mu se dovede napadač te da odradi pripreme. 

"Bili smo prvi na ljestvici, pobijedili Dinamo, što nitko nije očekivao. Vrlo malo golova smo primali, jako puno golova davali. Jedinu molbu koju sam imao; dovedite mi napadača i da odradimo pripreme. Nijedno od toga nisam dobio. Kreirali smo bezbroj šansi, nedostajao nam je napadač. Onog trenutka kada se dogodi da nam nedostaju tri glavna obrambena, tri glavna veznjaka, tri glavna u ofenzivi, to nitko ne može nadoknaditi.

Mi smo momčad u stvaranju. Ljubić se etablirao, Juranović reprezentativac, Ismajli najbolji defenzivac Albanije, Nejašmić je u reprezentaciji, Čolina u reprezentaciji... Ako vratimo film unazad, što se događalo, svatko tko je u nogometu će shvatiti da svaka momčad ima lošiju fazu, a iz te faze možeš izaći ako imaš širinu kadra", kazao je Burić.

Krstanović, Osijekovi napadači i Hajdukova konstantna improvizacija

Što je nedostajalo Hajduku za iskorak i bolje rezultate?

"Svi igrači su na krilnim pozicijama. Ako uzmemo Krstanovića koji je s 38 godina u vrhu liste strijelaca. Osijek ima tri napadača, a mi imamo krilne igrače i uvijek moramo improvizirati. Nemamo profil igrača za igru u šesnaestercu. Kada treba zabiti gol, onda nam fali igrač u 16 metara. U trenucima kada ideš na sve ili ništa, onda ti protivnik naudi preko kontri. Dosta je stvari momčad odradila dobro. Vratite utakmicu nazad, nemojte samo gledati rezultat.

Pogledajte utakmicu protiv Rijeke, stali su iza centra. Ne možemo reći da nas je Rijeka nadigrala. Da smo mi tako odigrali, bilo bi svega. Bilo je dosta situacija kada nismo mogli nadomjestiti izostanke. Možeš nadomjestiti jednog igrača, dva možda, ali tri nikako. Trideset kornera u dvije utakmice su pokazatelj dominacije. Nama u tim susretima nedostaje pravi izvođač koji je ozlijeđen", završio je Burić u dahu.

O nedjeljnom protivniku Hajduka najmanje se govorilo na ovoj presici

Kad se podvuče crta, na presici se najmanje govorilo o idućem Hajdukovom protivniku.

"Atmosfera u momčadi je jako dobra. Bliži se kraj sezone koja je počela jako rano, mislim da igrači jedva čekaju da završi prvi dio kako bi dobili dobru pauzu. Mi smo s igračima sve odradili, dali im plan rada za blagdane. Velika je želja za pobjedom protiv Istre koja se pokazala u zadnjoj utakmici kao bolja momčad od Rijeke. Imali su veliki broj šansi. Dobra su i kvalitetna momčad, a ta kvaliteta nije pretočena u bodove", kazao je trener Hajduka pa otkrio kadrovske probleme:

"Nema Posavca, Vuškovića. Juranović je pod znakom pitanja, morat ćemo sačekati još jedan dan. Ostali su svi na broju. Za susret s Istrom imamo jako dobar sastav."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više