Bušić: Nema šanse da igram za BiH, u meni kuca hrvatsko srce

NAPADAČ Hajduka Tomislav Bušić nažalost nije podigao prašinu svojim dobrim proljetnim predstavama (tri gola u tri utakmice), nego nezadovoljstvom što ga izbornik mlade reprezentacije Ladić nije pozvao za utakmicu protiv Italije.

"Žao mi je što moj suigrač Buljat i ja trpimo zbog nesporazuma Hajduka i HNS-a, jer doista ne vidim razlog da me se ignorira. Zaboljelo me je što izbornik kaže kako ima boljih od mene iako je moja efikasnost u posljednje vrijeme doista na visini", govori za Index mladi reprezentativac koji je taj status izgubio nakon što Hajduk ove zime nije pustio mlade reprezentaivce na mini pripreme u Poreč. Nakon toga je izbornik Ladić poručio da više neće zvati Hajdukovce što je rezultiralo mini ratom na relaciji Hajduk - Ladić, a najveće žrtve su upravo mladi Hajdukovi reprezentativci kojima je uskraćena mogućnost igranja za sveti kockasti dres.

Bušića je situacija toliko frustrirala da je posljednji gol, postignut u subotu protiv Šibenika, ironično posvetio izborniku Ladiću: "U redu, priznajem da sam malo pretjerao, ali volio bih kada bi shvatili kako se osjećam u ovakvoj situaciji; igrao sam u reprezentaciji sa Da Silvom, Modrićem, Ljubojevićem, prošao sve mlade kategorije, a sada, kada sam konačno počeo redovno igrati i zabijati, izbornik me nezasluženo zaobilazi".

Prema nekim informacijama plasiranima kroz tisak, Ladićevo preskakanje mladog Hajdukovog napadača je nagnalo da razmisli o prihvaćanju davno upućenog poziva iz nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, da navuče dres susjedne zemlje: "To nije istina. Ne bih nikada išao igrati za neku drugu reprezentaciju. U meni kuca hrvatsko srce i za mene postoji samo hrvatska reprezentacija. Istina je da su me iz BiH saveza kontaktirali prije nego što sam zaigrao za Hrvatsku, kao i da sam formalno mogao igrati za BiH jer su moji iz Gorice kod Gruda, odmah preko granice u Hercegovini, ali o tome nema govora"

Torcida mi nikada nije zviždala, to dolazi s Istoka

Ako se već ne može pohvaliti kako je na Ladićevom popisu, Bušić je barem na jednom drugom popisu, crnoj listi Hajdukovih navijača, koji mu štošta spočitavaju, od nedovoljne brzine, tehnike i zalaganja, pa nije bila rijetkost da mu se sa tribina Poljuda upućuju zvižduci: "Torcida možda ne shvaća da sam ja bio konstantno ozlijeđen posljednjih godina, ali mislim da mi zvižduke nije upućivala Torcida, s njima nikada nisam imao problema, nego je to dolazilo sa istočne tribine", drži Bušić.

Prve golove je ove sezone postigao tek u studenom, a prije sezone se naveliko pisalo kako će on i Jelavić bit udarne igle Hajduka: "Zadovoljan sam kad vidim statistiku koliko sam igrao, onda je prosjek više nego dobar, a mislim da sam ovim nizom pogodaka u posljednje vrijeme opravdao povjerenje trenera"

Nakon kraja prvog dijela prvenstva spominjao je kako je dosegao maksimum u HNL i najavljivao odlazak u Nizozemsku, spominjao se Willem II: "Točno je da sam pomišljao na odlazak, ali sada mi je neobično drago što sam ostao jer sam počeo zabijati"

Smatra da se Hajduk još ne treba odreći lova na Dinamo u prvenstvu, kao i da je Kup šansa Hajduka: "Šest bodova se čini nedostižno, ali pokušati ćemo pobjeđivati i čekati kiks Dinama. Slijedeće srijede u Zagrebu u kup utakmici možemo i izgubiti sa jedan razlike i onda je u uzvratu na prepunom Poljudu je sve moguće"

Z.A.
Foto: V.G.

Pročitajte više