HAJDUK

Caktaš: Novac nije problem. Ako i dalje bude patnja, onda je sve skupa besmisleno

Goran Stanzl/PIXSELL

IZA HAJDUKA je tmurna jesen i još tmurnija 2020. godina. Momčad Bore Primorca nalazi se na petom mjestu nakon 14 kola i bliže je ispadanju nego borbi za europske pozicije. Aktualnu godinu Hajduk je okončao 4:2 porazom od Gorice na Poljudu i za kapetana Miju Caktaša nema puno toga pozitivnog, što je i otkrio u intervju za Dalmatinski portal.

"Nije problem u Gorici. Mi smo i u Varaždinu primili četiri gola. Ne može se reći da nas je protivnik nadigrao, kad ih analizirate, jasno je da su to opet prejeftini golovi. Takve se stvari ne bi smjele događati", započeo je pa nastavio:

"Svjesni smo da je polusezona bila katastrofa i da to nije Hajduk kakav svi mi želimo. Opet, igrali smo na refule, u nekim smo utakmicama stvarno izgledali odlično, ljudi kažu 'to je to', a onda dođe neki Šibenik, gdje svi očekuju pobjedu, pa tu padnemo. Odigrali smo dobrih i loših utakmica, ali sve skupa je to loše. Mora biti bolje."

O ugovoru: Financije nisu problem

Tvrdi da je atmosfera u svlačionici na visokom nivou.

"Atmosfera je odlična. Stranci su prihvaćeni super. Tko je igrao vani, zna dobro kako je kad si stranac, da te puste da se snalaziš sam. To u Varaždinu je nešto što se dešava i drugdje. Nije to opravdanje i nije bilo lijepo, ali već nakon utakmice su oni to riješili. Atmosfera je ukupno pozitivna, dobri smo svi jedni s drugima, nema klanova u ekipi. Jedino što nismo zadovoljni s rezultatima pa u tom smislu ne može biti pozitivni."

Jedna od gorućih tema je ona hoće li nastaviti igrati za Hajduk.

"Moj ugovor istječe u petom mjesecu. Normalno je da ću se sad, kad je završila polusezona, naći s predsjednikom Jakobušićem i razgovarati o tome. Znam što me očekuje i što vas najviše zanima pa evo i odgovora: financije nisu nikakav problem, mene zanimaju plan, vizija i budućnost kluba. Na tu temu ćemo više razgovarati. Od predsjednika ste mogli čuti kojim će se on putem voditi, a ja sam rekao da financije nisu problem te da me zanimaju više druge stvari."

"Ako i dalje bude patnja, onda je sve skupa besmisleno"

Objasnio je konkretno te dodao da ima nekih ponuda.

"Zanima me kako dalje, plan i vizija u narednim godinama. Dva puta sam bio najbolji strijelac lige, jednom samostalno, drugi put nas trojica, ali sve te svoje osobne titule bih zamijenio za osvajanje prvenstva s Hajdukom. Osvojio sam Kup, bio prvi strijelac HNL-a, ali nemam to prvo mjesto. Ja sam igrač Hajduka, a isto tako i navijač. Za nas igrače i navijače je ovo sve skupa jedna patnja. Ako i dalje bude patnja, onda je sve skupa besmisleno. Ponovit ću i treći put: financije nisu problem, želim osjetiti da je to to. Onda će to imati nekog smisla."

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


 

Pročitajte više