TRANSFERI

Calciomercato: Dinamov bombarder Lige prvaka je želja talijanskog velikana

Foto: EPA

MISLAV ORŠIĆ postigao je tri gola za pobjedu Dinama nad Atalantom (4:0) u prvom kolu Lige prvaka i tako na sebe skrenuo pažnju velikih klubova.

A jedan od najvećih na svijetu, usprkos teškoćama posljednjih desetak godina, svakako je Milan. Calciomercato piše da su Rossoneri zainteresiran za igrača kojeg talijanski portal naziva "bombarderom Lige prvaka."

U njemu vide jedno od potencijalnih rješenja za neefikasnost jer Milan je u prva tri kola Serie A postigao samo dva gola, od čega jedan iz penala. 

"Početak Lige prvaka otkrio je veliki talent Mislava Oršića iz zagrebačkog Dinama, koji je sjajnim hat-trickom dotukao Atalantu. Njegova velika predstava nije mogla proći nezapaženo u Italiji, gdje je 26-godišnji Hrvat već igrao za Speziju u Serie B", piše Calciomercato i dodaje:

"Milan ima ograničeni budžet, ali i puno ideja kako se pojačati u zimskom prijelaznom roku, posebno na krilnim pozicijama. Na popisu njegovih operativaca su tri imena: Everton iz Gremija, Keita Balde iz Monaca i Mislav Oršić iz Dinama."

Oršić je u Dinamo došao prošlog ljeta uz milijun eura odštete korejskom Ulsanu. Godinu dana kasnije, nakon što je za Dinamo odigrao 54 utakmice, postigao 20 golova i 10 ih namjestio, Transfermarkt procjenjuje ga na 5,5 milijuna eura. 

Pročitajte više