Camp Nou drhti - stiže noćna mora navijača Barcelone

Foto: Guliver Image/Getty Images

ONAKO kako je Lionel Messi noćna mora za navijače na Santiago Bernabeu, tako je i Cristiano Ronaldo noćna mora za Barcelonine navijače, pred kojima će ponovno zaigrati u subotu u El Clasicu.
 
Portugalac je od dolaska u Real 2009. godine odigrao 12 utakmica na stadionu najvećeg rivala i postigao deset golova. Od 12 utakmica na Camp Nou Ronaldo nije zabio samo na četiri - tri puta u Primeri i jednom u Ligi prvaka. 
 
Najžešći kritičari najvećeg favorita za Zlatnu loptu često ističu kako on nestaje u velikim utakmicama, no takve navode najbolje demantiraju upravo Camp Nou i Barcelona. 
 
Ronaldo na svoja prva tri gostovanja na Camp Nou nije zabio i doživio je sva tri poraza, ali u posljednjih devet posjeta kultnom stadionu zabio je deset golova. U tom nizu nije zabio na samo jednoj gostujućoj utakmici protiv Barcelone - 2013. godine kada je asistirao Jeseu.
 
 
Zanimljivo je i da je Ronaldo zabio više golova od Messija u derbijima odigranim na Camp Nou. Argentinac je Realu pred svojim navijačima zabio devet golova. 
 
Osim toga, Messi protiv Reala nije zabio gol niti u jednom od pet posljednjih El Clasica, što mu se nikada nije dogodilo. Zanimljiv je podatak i da Messi nije zabio gol Realu niti u jednoj utakmici kada je Barcelonin napad predvodio trio MSN (Messi, Suarez, Neymar). 
 
Prije pola godine, u posljednjem odigranom El Clasicu, Ronaldo je pogotkom u 85. minuti šokirao Camp Nou i donio pobjedu Realu. Bila je to njegova treća pobjeda na Camp Nou, ranije je zabio za osvajanje Kupa Kralja te za pobjedu u preokretu 2012. godine.
 

Pročitajte više