Hajduk u zadnjim minutama izbjegao poraz u gradskom derbiju (1:1)

Foto: Hina, Index

HAJDUK je prvu utakmicu u proljetnom dijelu HNL-a odigrao protiv gradskog rivala Splita, posljednje momčadi prvenstva. Završilo je 1:1, a oba gola postignuta su u posljednjih 15 minuta.
 
U prvom poluvremenu gotovo da ništa nismo imali vidjeti osim dva pokušaja glavom Hajdukovog napadača Futacsa te po jednog slobodnjaka na obje strane. 
 
Dupovac promašio nemoguće, Pešić šokirao Hajduk
 
Drugi dio bio je puno zanimljiviji, a počeo je nevjerojatnim promašajem Dupovca koji je s gol-crte promašio cijeli gol. Pavlovski je ubacio iz kornera, Mikulić prebacio na drugu stativu, gdje je Dupovac neometan prebacio gol.
 
Hajduk je, pak, zaprijetio preko Futacsa i Ercega, no oba puta je sjajno reagirao domaći vratar Kukić. Prvo je obranio udarac mađarskog napadača, a zatim odlično pratio akciju Hajduka i stigao do lopte prije Ercega.
 
Split je poveo u 76. minuti - Jovanović je asistirao, a Pešić šokirao Hajduk, koji je nakon primljenog gola zaigrao puno bolje.
 
 
 
Erceg izjednačio, a Hajduk je mogao i do pobjede
 
Tako je samo dvije minute kasnije Erceg neometan tukao sa samo osam metara, ali je lopta otišla pored gola. Ipak, u 83. minuti isti igrač je bio precizan i nakon ubačaja Vlašića zabio je za izjednačenje rezultata.
 
Do kraja susreta Hajduk je imao dvije dobre prilike za preokret - greda je spasila domaće nakon pokušaja Tudora, a Kukić je u posljednjoj minuti obranio udarac škaricama Saida.
 
Ovim rezultatom Hajduk se na trećem mjestu izjednačio s Osijekom, a Split na predzadnjem s Cibalijom. 

 
Sastavi:
 
Split: Kukić, Maglica, Mikulić, Vasilj, Dupovac, Pavlovski, Boljat, Vidović, Tomičić, Pešić, Ugrina. 
 
Hajduk: Stipica, Juranović, Nižić, Ćosić, Memolla, Hamza, Savvas, Vojković, Tudor, Futacs, Ohandza.
 

Pročitajte više